torsdag 4 juni 2009

Elias med vattkoppor och Hannah med kompisar

Igår och idag har jag som sagt varit ledig från skolan och jag har faktiskt kopplat bort allt vad skolan heter dessa två dagar för att så mycket som möjligt ägna mig åt mina barn - och det har jag gjort! Idag kändes det nästan som "förr i tiden", när jag var föräldraledig med Elias.
Äta frukost (chokladshake) med barnen, borsta tänderna, klä på kläder, bädda sängar, kolla väderutsikterna, lämna Hannah på förskolan, åka iväg på ärende (hämta nya glasögon!!) och sen hem. Elias somnade inte i bilen, men väl efter två minuters promenad i vagnen. Då passade jag faktiskt också på att ta mig en tupplur på soffan, för att sova bort lite hungerskänslor. När jag vaknade förberedde jag Elias lunch och strax efter det vaknade lillprinsen.Vi planterade lökar i rabatten på baksidan, sen tog vi en sakta promenad bort till Hannahs förskola för att hämta henne.
Vi fick sällskap av Linda, Melvin och Elmer hem till Russvägen där Linnea och Annica väntade. Barnen lekte relativt bra idag, det var bara några småfajter som vi fick reda ut. Jag fick prata ikapp lite med Linda & Annica, samtidigt som barnen lekte. Precis som förr i världen, alltså. :-)

Besöken avlöste varandra idag, för ungefär en timme efter att Melvin, Linnea och gänget hade dragit hem fick vi besök av min klasskamrat Gaby och hennes dotter Nathalie, som gärna ville ha vattkoppor...nu håller vi tummarna. ;-)

Elias har fått en jobbig ovana - eller det är väl rättare sagt JAG som gett honom den. Han somnar bäst just nu om det är någon som sitter i rummet. Detta strider mot mina principer. Jag är inte den som har tålamod att sitta och vänta på att någon ska somna. Det vet väl alla, att vissa dagar är det som att slå en hammare i huvudet när man lägger huvudet på kudden och man somnar på två sekunder, andra kvällar tar det längre tid. Men Elias har inte tålamodet. Så tre kvällar i rad har jag suttit och läst "Min trädgård" i andra änden av rummet när han somnat. Han har ALLTID somnat själv innan. Men så är han lite sjuk och mitt mammahjärta blir svagt...
Förstå att min frustration är på hög nivå! Speciellt när Hannah just nu ligger och skriker "Jag är hungrig, jag är hungrig, jag är hungrig, jag är huuuungrig!" efter att jag ungefär tio gånger sagt till henne att lägga ner böckerna på golvet och sova. Hon har fått en halvtimma extra i mysstunden bara för att jag ville ge henne lite tid att varva ner efter en fullspäckad eftermiddag, men det verkar inte hjälpa. Hon har gett sig sjutton på att vara vaken och när hon inte får läsa mer, ja, då blir hon helt plötsligt hungrig...TROTS kvällsmacka för en timma sedan!!

Se därja, nu vaknade Elias av gapet...suck.

Elias är ute på baksidan och hjälper med mig planteringen...




Elmer & Elias i leklådan!


Muntergänget!


När alla gått var det mys i fotöljen...


Syskonkärlek på högsta nivå!


Detta tycker Elias & Hannah är skitkul!
Ser ni förresten vattkopporna i Elias panna?

Inga kommentarer: