måndag 18 maj 2009

Vattkoppor på G?

Imorse satt jag vid datorn en snabbis för att skriva ut veckans schema. Klockan var strax efter sju när Hannah kom ut från sitt rum och gnällde samtidigt som hon pekade på sin mage. Jag trodde hon hade ont i magen och ville kräkas så jag tog in henne på toaletten och bad henne kräkas i tolatten.
Då gnydde hon "Men mamma, jag vill bara kissa, jag är så kissenödig!".
Hon kändes väldigt varm, så jag tog tempen, men den visade bara på 36,7. Hon vinglade till några gånger, så jag gick in med henne till Anders som fortfarande låg och sov. Hon lade sig på min kudde, blundade och verkade somna om.
Anders skickade ett SMS strax efter att jag gick och berättade att hon hade somnat om, så han tog med sig Elias, som precis hade vaknat, ner till köket för att göra frukost.
Hannah kom ner strax innan halv nio och åt en mastodontfrukost i våra ögon sett.

Jag hade bara halvdag idag, så jag kom hem vid ett och då låg Elias och sov i vagnen, medans Hannah satt och gungade. Anders åkte direkt till jobbet för att vara med på några telefonkonferenser, så jag åt min lunch, sen fick jag Hannah att följa med upp och lägga sig i vår säng, för jag var så himla trött och hade en liten huvudvärk, vilket inte alls är likt mig.
Vi satte igång Karlsson på taket och Hannah lade sig bredvid mig. Hon kändes lite varm, men inte så där så jag tog tempen. Hon tog dock av sig alla kläderna förutom sina kalsonger (ja, hon har klämt in sig i ett par 92/98-kalsonger som Elias fått av kusin Melvin).
Jag försökte vila mina ögon en stund men blev bara så förbannad på Karlsson att jag gick ner och städade istället.
När jag gick upp för att fråga Hannah om hon ville ha lite russin så hade hon somnat...vilket inte är särskilt likt Hannah nu för tiden. Jag kände på henne och nu hade hon blivit lite varmare, men fortfarande ingen feber.
Elias vaknade i samma veva, så jag gick ner och tog in honom och låg och myste i soffan en stund så han fick vakna till ordentligt. Vi gjorde iordning smörgåsrån med smör och ost på och satte oss på utsidan och fikade lite.
Min pappa kom och hälsade på en stund idag och hjälpte mig att väcka Hannah.
Barnen lekte sedan ute i trädgården och jag tog en kopp kaffe och bjöd samtidigt pappa och barnen på saft. Hannah piggnade till och var på väldigt bra humör hela eftermiddagen och kvällen - skönt!! Hon fick även köra sparkcykel och leka en stund med Oliver.
Elias följde med så gott han kunde, men när de sprang iväg ut i skogen stannade han kvar, likt tjuren Ferdinand, vid brunnen och kastade ner stenar och klättrade i berg...
Eftermiddagen avslutades med att Anders kom hem och vi åt en mysig gemensam middag. Hannah åt som en häst, hon åt fyra skivor blodpudding, två potatisbullar och en skiva bacon - och det är mycket för att vara Hannah! Kanske var det för att blodpudding är hennes favoritmat, kanske för att hon idag fick sitta bredvid mig och äta, inte på kortändan som vanligt. Det spelar egentligen ingen roll, vi var så tacksamma för denna förbättring vid matbordet!
Efter middagen fick hon titta på Nicke Nyfiken innan det var dags att bada. Hon somnade på stört efter sagostund med pappa.
Så eftersom jag hört att barnen kan bli trötta och lite febriga i samband med att vattkopporna kommer så har jag en svag aning om vad som komma skall...


Hannah somnade framför Karlsson


Dä!


Om jag klättrar upp på bordet, vad säger du då?


Hannah och världens bästa morfar (och pappa)!


Jag sitter hellre här...och kastar stenar...



Vaddå nej, nu har jag suttit här en bra stund och det är först NU du säger nej...
"Nej" kan du vara själv!


Jag trodde verkligen inte att han skulle kunna ta sig upp.
Men precis efter att denna bild är tagen slänger jag kameran runt halsen och rusar fram!

3 kommentarer:

Fyra nyanser av rosa sa...

Den var bra1 Vilka fina bilder du har och så himla söta barn!

HEMLÄNGTAN sa...

Jag hade min son hemma från dagis för två veckor sedan för vi trodde han hade vattkoppor, men det var tydligen något annat. Jag blev så inställd på att det var vattkoppor så jag blev nästan lite besviken när det visade sig att det inte var det.

Skönt Hemma sa...

Vilka fina bilder på en riktig sötnos.
Tack för länkningen :) Lycka till i tävlingen!