Portioner: 4
Ingredienser
- 4 laxfilèer à 150 g
- 1 burk murklor (à 200 g)
- 3 msk finhackad schalottenlök
- 2 dl fiskbuljong (1 msk konc fond + vatten)
- 3 dl vispgräddesmör
- 1 knippe grön sparris
- flingsalt, peppar, ev kajennpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker smord form. Baka laxen 12–15 minuter eller tills den är färdig. 3. Låt murklorna rinna av. Finhacka dem.
4. Fräs löken i lite smör i en stekpanna. Tillsätt murklorna och låt fräsa ytterligare någon minut.
5. Tillsätt buljongen och grädden. Låt koka ihop till lagom konsistens, ca 10 minuter.
6. Smaka av med salt, 1 krm peppar och ev kajennpeppar.
7. Skala ev sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 4–5 minuter, eller tills den är mjuk men med spänst.
8. Strö flingsalt över laxen. Servera med murkelsås, sparris, kokt potatis och gärna en dillkvist.
FÖR ALLA? Äggfri. Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fiskbuljongen. Gör mjölkfri: välj ett mjölkfritt gräddalternativ, tex Oatly och ett mjölkfritt margarin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar