söndag 19 april 2009

Svenske Thor, 1 år, fast på barnhem i Guatemala

Jag har läst om en pojke vid namn Thor. Hans mamma Mia skiljde sig från sin man och Thors pappa. Det var när Mia efter den uppslitande skilsmässan fick ensam vårdnad av en domstol i Los Angeles som pojkens pappa struntade i att lämna tillbaka honom efter ett umgänge. Han har varit borta sedan den 14:e februari i år. Men nu har han hittats på ett barnhem i Guatemala. Men Mia får inte hem honom! Detta ska upp i domstol - igen.
Jag blir så fruktansvärt frustrerad när jag läser sådant här! Varför får inte pojken vara hos sin mamma? Visst, om det skall upp i domstol, det kan jag väl acceptera, men varför i hela fridens namn kan inte pojken få vara hos sin mamma under tiden? Varför fick hon inte hålla i sitt barn efter så kort tid? Hur hjärtlös får man vara?!

Men. Han är funnen. Snart, förhoppningsvis tidigare än vi tror, får hon ha sin son hos sig igen. Tack och lov för lyckliga slut!
Läs hennes blog på Aftonbladet: http://blogg.aftonbladet.se/30496/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4941454.ab

2 kommentarer:

Stina sa...

Hej!
Vi är många som är engagerade i Mia och Thor. Naturligtvis är vi glada att Thor är hittad, men alla (inte minst Mia) är frustrerade över att Thor hålls fast i Guatemala. För mer info om fallet ser www.thorwang.com. Den sidan är mer uppdaterad än Mias blogg. Vi försöker uppdatera den sidan trots att Mia är i Guatemala.

Therese sa...

Ja, det där gör verkligen ont i ett mammahjärta! Har själv suttit hela morgonen och läst alla artiklar och bloggar jag kommit över om Thor. Hoppas verkligen att det så snabbt som möjligt kan lösa sig till det bästa för Mia och Thor!