torsdag 2 april 2009

En helt vanlig torsdag...

Solen sken lika fint idag, även om det kändes lite kallare i vinden. När vi lämnat Hannah på dagis åkte vi in med bilen till stan. Anders och Elias gick ner mot Nordstan medans jag gick till naprapaten och fick mig lite massage och knak i kroppen. Hur skönt det än är att känna sig friskare i kroppen så är det inget billigt nöje direkt, så jag blev nästan lättad när vi bestämde att jag skulle höra av mig om jag fick besvär igen...
När jag var färdig där mötte jag upp Anders och Elias som hade gömt sig inne på McDonalds med varsin hamburgare. Elias var väldigt lycklig och det tackade vi för. Vi gick sedan över till KappAhl för att köpa jeans till Anders. Det blev snygga mörkblå jeans som satt som en smäck på honom! Jag förstår bara inte hur han kan gå ner i vikt och inte jag. Han äter ju jämt! Orättvist...
Inne på KappAhl hittade jag även en mössa till Elias, vilket osökt fick mig att börja leta efter en vårjacka till honom också. Men jag kunde inte för mitt liv hitta någon som matchade mössan! Och om jag hittade en annan mössa som jag tyckte var fin, då fanns det ingen jacka i rätt storlek som matchade DEN mössan - bekymmer, bekymmer!
Men jag köpte iallafall mössan, den kostade ynka 30 kronor, så det kunde bära eller brista. Vi får väl se om jag hittar någon jacka till slut, har iallafall budat på en skaljacka från Po.p på Tradera!
Hittade även en jacka till Hannah, en rosa, samt en mössa. Hon tyckte jackan var jättefin, men hon ville ju egentligen ha en väst...en BLÅ väst! Mössan var alldeles för stor, så den ska jag byta imorgon.

Efter förskolan gick vi upp till 4H-gården igen, denna gång tillsammans med Melvin och Linnea samt deras mammor och småbröder. Elias var trött som en jag vet inte vad, han sov bara en halvtimma i bilen på förmiddagen. Men han ville ändå ur vagnen och promenera. Rakt ner i bäcken. F****N va sur jag blev på mig själv som inte hann fram! Jag fick ta av honom stövlarna och strumporna. Som TUR var hade jag av okänd anledning lagt ner ett par extra strumpor i min jackficka, så dem satte jag på honom.
Jag satte honom i vagnen och promenerade neråt parkeringen för att få honom att sova.
Men icke. Pigg som en lärka på våren var han, min älskling. Jag ringde Anders och bad honom komma med nya skor och strumpor, så några minuter senare kom han. När vi skulle byta på Elias så märker vi att hans byxor också var blöta - såklart. Så det var lika bra för Anders att ta med honom hem. Jag gick med dåligt samvete hela vägen tillbaka till 4H-gården, för A hade ju faktiskt behövt jobba en stund. Men jag fick SMS efter en stund att han somnat så gott i bilen och låg nu och sov på baksidan i vagnen...

Vi andra stannade kvar på 4H-gården ytterligare en timme innan vi gick hemåt.
När vi kom hem var det min tur att kapitulera. Jag satte mig i fotöljen för att ta igen mig lite. Vaknade några minuter senare av att jag hörde Anders börja steka hamburgare och Elias lekte med återvinningskassen i badrummet.
Hannah satt lite längre bort från mig och tittade lite förstrött på TV'n medans hon knöt fast pippi vid alla möjliga sorters skärp och snören.
Jag ställde mig upp, tog ett steg och sen höll jag på att bryta alla ben i kroppen! Hannah hade under de få minuter jag slumrat till knutit fast mina fötter med varandra med ett av snörena!
Jag skrattade så högt och så hjärtligt att jag höll på att kissa på mig!
Efter det kände jag mig piggare så jag fixade hamburgerbröden med alla tillbehör och satte barnen vid bordet och åt middag tillsammans med dem. Anders åt en sen lunch - kvart över fyra redan, så han var inte särskilt sugen. Kvällen avslutades i vardagsrummet, där jag försökte lära mig min kamera, men jag blev bara arg och satte den på Automatik igen. Jag fattar inte. Det blir ju bara suddigt! JAG SAKNAR MIN BLIXT!
När Anders sedan gjorde iordning välling till Elias så stängde jag och Hannah in oss på hennes rum och spelade Memory. Varje gång hon såg att jag vände på ett kort som hon visste var den andra parhalvan var lade hon haden över det och sa "Jag vill vinna, du får ta ett annat kort!" Förstår inte var hon fått den dåliga egenskapen ifrån...
Nu sover iallafall de små liven och jag ska faktiskt ta mig till sängs jag också, det är ju skola igen i morgon!



Elias i sin nya mössa


Hannah i sin nya jacka

Inga kommentarer: