tisdag 4 augusti 2009

Resdagbok, dag 2. Oslo-Beitostölen

Hannah hade väldigt svårt att somna igår kväll, likaså Elias. De vaknade redan vid 6-snåret så det var bara att gå upp. Vi åt frukost vid 8 och strax efter 9 kom Hans-Christian och Kirsten (Anders morbror och mormor). H-C spelade spel med Hannah och körde Elias i lådbilen - poppis! Vid 11-tiden kom Eva, samt Kerstin, Björn och Rasmus. Vi åt en snabb lunch tillsammans, sedan plockade vi ihop och lämnade Nittedal vid 13.15. Vi var dock tvungna att ta oss till ett apotek eftersom vi misstänkte att Hannah fått en svinkoppa (IGEN!!). Barnen sov nästan hela vägen fram till 15.30 då vi kom fram till Odnes och den berömda "Björnen". Vi fikade tillsammans och jag försökte få barnen att springa av sig lite innan vi skulle fara vidare. Berit erbjöd sig att ha Hannah i Evas bil och det blev Hannah väldigt glad för. Vi körde i samlad trupp vidare mot Beitostölen. Elias fick titta på film i den lilla DVD'n och var nöjd en lång stund. På vägen uppe i fjällen låg det får och idisslade vid sidan av vägen!

Vid 18-tiden kom vi äntligen fram till Beitostölen där vi installerade oss i den jättefina stugan med fin utsikt med stugorna i förgrunden och de vackra fjällen i bakgrunden.
Hannah var väldigt trött samtidigt som hon var ganska uppspelt så hon visade sig inte från sin bästa sida direkt och mitt tålamod tröt flera gånger under kvällen. Elias somnade dock väldigt snabbt strax innan 20 men Hannah somnade inte förrän efter 22.

Berit hade rymt ner till Eva och Kirstens stuga medans vi nattade barnen men kom tillbaka precis när Hannah somnat. Vi tittade i fotoboken som Anders fick av mig i bröllopsdagspresent, Berit och jag spelade kinaschack (Jag vann!) och vi kom i säng vid 23.30.



H-C spelar spel med barnen...


Den berömda lådbilen!


Hannah håller nyvaken lillebror i handen...


Framme vid "Björnen"






Försöker få barnen att springa av sig lite spring i benen!


Vi hoppar från stenar!



Ja, så här låg de...


Utsikten från altanen vid stugan

Inga kommentarer: