tisdag 4 augusti 2009

Dag 6, Beitostölen 29/7

Igår lämnade vi småkillarna hemma hos farmor/mormor, lämnade Beitostölen för att åka till Gjendeshejm varifrån vi skulle åka med båt till Memurubu och tillbaka. När vi kom fram var det redan fullt med folk och vi befarade att vi skulle få åka hem igen och ta en senare tur. Men vi hittade en parkering längst bort och sedan såg vi på en tavla att de hade satt in extra turer och vi fick vänta en timme för att sedan åka iväg. Under väntetiden hann vi få möta får som kom vandranden längs parkeringen och gå upp på berget en bit för att ta bilder. När vi kom ut på båten hade vi turen att få plats på utsidan, tack vare Kerstin som var snabb som en vessla! Anders och Hannah tog plats på insidan. Det var fullt med folk på båten på ditvägen men det glömde man snabbt av för ÅH SÅ VACKERT! Jag knäppte minst 200 bilder! När vi kom till Memurubu gick ALLA av! Det gick på ett par så på tillbakavägen var vi 7 passagerare mot 100 på ditvägen!
När vi kom tillbaka åt vi varsin medhavd smörgås och åkte hem. Det började regna och har inte slutat än, med undantag från vissa uppehåll bland skurarna.
På eftermiddagen har vi varit iväg för att kolla om studsmattan var öppen, men eftersom det regnar nästan hela tiden var den inte öppen. Men jag övertalade Hannah att prova på aktivitetsbanan/klätterbanan och hon vågade sig upp. Vilken duktig tjej hon är! Vilken stolt mamma jag är! Hon var jättemodig, men lite rädd när hon kom för högt upp och inte kunde ta sig ner och jag nådde inte upp att hjälpa henne, men hon klättrade tappert vidare. Roligast var självklart linbanan på slutet, den fick hon till och med lov att klättra upp på igen och åka ner en extra gång!!




En riktig vandringsstav måste man ju ha...


En vacker fors...

Ja, så här vackert var det faktiskt...



3/4

2/4

Kerstin & Björn


My girl

Hannah & Kerstin


Mitt älskade lilla troll!


Filma och fota, fota och filma!




Svårt att fånga det vackra på bild!


Hannah var inte så där jätteförtjust i att vara på utsidan av båten...




Storebror och Lillasyster


Hannah somnade visst...


"Jag var här"

Äntligen hemma - men utan nycklar till stugan!


Klätterutrustning på...




Koncentration på hög nivå!


Här var hon lite rädd och gnydde lite, men hon fixade det!

Skrattar åt killen framför...
(Skadeglädjen har hon efter mamsen...)


Inte lätt det här!




Snart framme vid mål!

Får hjälp att spänna fast på linbanan...


Tjoho, där åker hon!


En gång till!

Inga kommentarer: