måndag 18 januari 2010

Pizzadoftande köttfärspaj



Pajdeg:
225 gr margarin
4½ dl mjöl
6 msk vatten

Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225°.

Fyllning:
300-400 gr blandfärs
1 gul lök
(1 grön eller röd paprika, valfritt)
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
3 dl kokt ris (1½ dl okokt)
Salt
Oregano

1 ägg till pensling

Gör så här:
Spara lite deg till taket.
Stek färsen. Tag upp ur pannan,
stek lök och paprika.
Blanda samman färsen med löken och paprikan.
Lägg i resten av ingredienserna utom riset.
Låt det stå och småkoka ca 10-15 minuter.
Smaka av.
Lägg därefter i det kokta riset
och lägg detta i pajskalet.
Kavla ut deg och lägg som ett tak över.
Pensla med ägg.
Grädda pajen i 225° i ca 20 minuter.

1 kommentar:

Helena sa...

Låter smarrigt. Annorlunda med kokt ris i fyllningen... Det är så kul att testa nya recept så detta måste jag prova snart då jag är så trött på "min" mat. Tack för att du lade upp middagstipset!

Ha en bra dag och lycka till med skolan!
Kram från Helena =)