torsdag 21 januari 2010

Kyckling- och grönsakswok

4 portioner
  • 50 gram cashewnötter
  • 2 msk ananasjuice
  • 2 tsk maizena
  • 2 msk soja
  • 1½ dl kycklingbuljong
  • 2-3 kycklingfiléer, beroende på storlek
  • 2 msk olja
  • 175 gram broccolibuketter
  • 1 strimlad röd paprika
  • 4 ansade och fint strimlade salladslökar

1. Börja med att rosta nötterna 1-2 minuter i en torr stekpanna tills de blir gyllene och börjar dofta. Ta upp nötterna ur pannan och ställ dem åt sidan. Blanda ananasjuice, maizena, soja och buljong i en liten skål och ställ sedan åt sidan.

2. Skär kycklingfiléerna i jämnstora bitar. Hetta upp oljan i en stor wokpanna. Lägg i hälften av kycklingbitarna och woka 3-4 minuter. Ta upp kycklingen ur wokpannan och ställ åt sidan, bryn sedan resten av kycklingen på samma sätt och ställ även det åt sidan.

3. Lägg broccolibuketterna, paprikastrimlorna och salladslöken i pannan och bryn 5 minuter under omrörning. Blanda sedan ner kycklingbitarna och såsen. Låt sjuda 2 minuter. Tillsätt nötterna och värm upp ca 1 minut. Servera genast tillsammans med ris.

Inga kommentarer: