söndag 31 juli 2011

Tjolahopp, tjolahej!

Eller hej hej, macka med leverpastej, som Elias säger!

Nu drar vi till Danmark och LEGOLAND.




Liseberg med kusiner och sysslingar

Min kusin Sara har varit nere i Göteborg i helgen med sina tre barn. Vi träffades en stund i fredags kväll, sedan möttes vi upp allihop (Camilla, Daniel, Melvin, Linus, Frida, Oliver, Jenny, Julia, Alva, Jacob, Jag, Hannah, Elias, Sara, William, Samuel och Sofie samt Daniels mamma och hennes man...oj oj).

Vi insåg rätt snart att vi var tvungna att dela på oss om vi skulle få åka något överhuvudtaget. Jag och barnen drog oss bort mot barnattraktionerna, men till slut tröttnade Hannah även på dem och jag fick be Julia att hon och Alva tog med sig henne och åkte lite. I samband med att Julia tog med sig Hannah så somnade Elias i vagnen och jag fick en lugn stund. Jenny ringde och jag sa "Jag ska bara gå ner och vinna en stjärnvinst på Dumlehjulet, haha!". Haha, ja det gjorde jag också! Första spelet, och det blev mitt. :-)

Mellan 11 och 20 var vi där och när jag kom hem var jag fullkomligt urlakad på energi. Mina fötter värkte och huvudet kändes som en stor ballong i vakuum...typ. Men vi hade en jätterolig dag på Liseberg (med alla andra 40.000 turister!!) och idag har vi berättat för barnen att vi ska åka till Danmark och LEGOLAND i morgon, gissa om de är uppspelta nu när det är dags att sova....?


Jenny vann Dajm!

En av mina favoritplatser på Liseberg.
















Det var en Djungelshow på Lilla scenen, där smet vi in...:-)




Spegel, spegel...








Det var TV-inspelning, så jag smög fram och tog kort på min forna stora idol - Carl-Einar Häckner. Han faschinerar mig.











Högt uppe

- Jag är nästan uppe på taket!! Jag är en jobbare!

- Ja, älskling du är så modig! ;-)

Cosy, cosy

Jag myser järnet ute på vår altan, under det alldeles nylagda taket. Tvättmaskinen går på högvarv, barnen är hos mormor och morfar, Anders hämtar papper och penna för planering inför vår minisemester till Danmark. Barnen lever fortfarande i ovisshet, att imorgon tar vi färjan över Kattegatt för att bo i stuga i tre nätter. Men det bästa är nog att det hägrar två dagars inträde till LEGOLAND!!! :-)

lördag 30 juli 2011

Den enda

Det dumma med att vara familjens fotograf är att man i princip aldrig är med på bild så länge man inte ber om det. Det sista vi gjorde idag var att åka sagoslottet, jag, Elias och Daniels son Linus. Vid utgången stod Jenny beredd med sin Iphone och siddu, det blev en bild på mig trots allt!

Man blir så trött...

...av att vara på Liseberg!

Gissa var vi är?

fredag 29 juli 2011

Minihusvagnssemester!

Ja, som ni sett redan så drog jag och vännen Annica ner med våra barn till min systers husvagn i tisdags eftermiddag. Vi hade det HUR mysigt som helst och onsdagen bjöd på såpass vackert väder att vi kunde åka till havet! På onsdagseftermiddagen drog sig Annica och barnen hemåt, medans jag och mina barn stannade en dag till. Vi hade SÅ mysigt, fram tills att Elias började bråka på torsdagsmorgonen och det gav liksom aldrig med sig...

Här kommer iallafall fler bilder från våra dagar i Stråvalla!

Elias diskar

"Hej hå, hej hå, vi till vår gruva gå!"











Fniss, fniss, fniss...






Linnea blöder, det måste inspekteras!½


Elias och Lukas
















Vi kollar film, äter chips och myser järnet!






Hannah försöker lära Elias att spela "Fia med knuff". Detta är en handduk med spelet tryckt på framsidan. På baksidan finns en påse fastsydd för marker och tärning. Detta spel hade vi med oss på husvagnssemestrar när jag var liten!!

Nostalgi!