torsdag 1 oktober 2009

Köttfärssoppa med rotfrukter och yoghurt

Det här åt vi idag och hela familjen åt med god aptit! Detta var den bästa middagen på länge, både smakligt och i trivselfaktor!

4 portioner
Tid: 30 minuter

Det här behöver du:
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 köttbuljongtärningar (eller 2 msk buljongpulver)
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl matyoghurt till servering

Så här gör du:

  1. Skala och skär morot, palsternacka och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Bryn nötfärs och vitlök i oljan i en kastrull/gryta. Tillsätt morot, palsternacka och lök och bryn ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong och vatten. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns. Salta och peppra.
  4. Garnera med persilja och servera med yoghurt.





Inga kommentarer: