onsdag 27 april 2011

Tolsereds 4H-gård

Jag har varit hemma idag också, men känt mig något bättre än igår. I eftermiddags trotsade jag därför hostan för en träff med Annica och barnen på Tolsereds 4H-gård. Sysslor som att jaga barn, fotografera, titta på djur, springa och kissa gjorde att den stund vi så högt längtade efter med kaffe i handen och långa förtroliga samtal liksom grusades i sanden, men någon minut här och där fick vi pratat och barnen hade jättekul tillsammans!

Det smet visst in en bild från igår. Jag satte på honom cowboy-hatten för att skydda hans solbrända öron!

Våra vackra japanska körsbärsträd blommar!

Linnea och Lukas bjöd på fika!
Och mina barn mumsade i sig...

Denna bild tog Hannah på sin lillebror! :-)

Mr Minipolis - Lukas!

Finaste Linnea

Påskliljor vid en vägg...liksom. :-)

Mjölk-kanna


En gammal kärra...


En inte lika gammal häst

Linnea och Hannah

En trött katt (eller arg?!)

Nä, den ser allt bara trött ut, eller hur?


Alla goa barn!

De tre små grisarna


Elias & Lukas klappar katten


Lukas och Elias tittar in till kaninerna.

Nu tar jag dig! Kaninen hoppade ko-lugnt därifrån, kan jag säga...katten fattade ingenting!

Ett gammalt hjul på en vägg - ser ni väl?! ;-)


Tävling!

 Tävla & Vinn valfri vara från Formiga



tisdag 26 april 2011

Hosta och drömmar om ett uterum

Inatt har jag sovit katastrofalt dåligt. Jag hostar och hostar - och så hostar jag lite till. Det känns verkligen som jag ska hosta upp lungorna snart! Av denna anledning är jag hemma från jobbet idag. Anders och jag hjälptes åt att lämna barnen, sedan åkte vi hem igen. Anders jobbar hemifrån idag pga SIN förkylning. När vi kom hem tog jag normaldos Cocillana och gick och lade mig med orden "väck mig inte är du snäll. Jag kommer upp snart". Fyra timmar senare vaknade jag - av hostan. Sömnen gjorde gott för välbefinnandet, men hostan är kvar. Anders följer med till Taekwondo'n idag, så jag kan gå ut om det skulle behövas, och eftersom nu Elias får vara med också, så förenklar det saker och ting!

På tal om något helt annat. Vi ska bygga ny altan. Med inglasat uterum!! Vi har ju ingen kvällssol på vår baksida. Solen försvinner vid 15-16-tiden och sedan blir vi förvisade till framsidan för att få tillgång till solen. Det är skönt att sitta på framsidan med tanke på att barnen för det mesta är där och man kan ha koll på dem, men inte särskilt mysigt att äta där framme, dels med tanke på den starka solen på eftermiddagen och sedan med tanke på trafiken förbi just vårt hus. Som sagt - inte alls problematiskt när man bara sitter med en kaffe i en stol, men när vi ska äta är det skönt att slippa insyn, att slippa getingar (huvaligen vad rädd jag är för dem!!!) och att man faktiskt kan sitta på baksidan långt in på kvällen utan att frysa. Och en annan viktig sak - vi får äntligen stor nytta av vår infravärmestolpe som vi fick i bröllopspresent för 5 år sedan! Vi har använt den en gång, det var midsommar -08 när min tvillingsyster Milla var här med sin sambo och alla barnen. Då satte vi upp ett partytält på framsidan och då fick vi användning av den.

Vi har varit i kontakt med några byggfirmor här i Göteborg och nu väntar vi på offert från två stycken. Vi har funderat fram och tillbaka, och eftersom vi inte har rätt att använda oss av ROT-avdrag då vi bor i bostadsrätt, så blir det en större kostnad för oss om vi skulle ta hjälp av en firma att bygga altan och montera uterummet. Vi har även varit i kontakt med Willab Garden för att få kostnadsförslag på det uterum vi vill ha. Modellen som skulle passa oss bäst är "Svensk sommar" och eftersom ett par grannar redan har denna modell känns det tryggt - både med tanke på bygglovsansökan och på resultat.

Här på baksidan har vår häck börjat växa sig högre, men det blir aldrig (och kommer aldrig bli) torrt i rabatten  närmast våra grannar, eftersom deras tujahäck har vuxit sig så hög att solen inte kommer åt. De har lovat att klippa ner den något, så jag hoppas att rabatten kan få torka upp något efter det. I alla fall, jag sitter och stirrar mig hemmablind på vår lilla hörna mot grannarna, eftersom det inte är så mycket som överlever där, förutom en växt från svärmor. Vad kan man göra med denna hörna? Har ni några förslag? Så här såg det ut i maj förra året, den stora gröna växten är nu flyttad till högerhörnan, påskliljorna överlevde inte.


För att återgå till uterumsplanerna; jag har varit inne på Willabs hemsida och gjort en skiss på hur det UNGEFÄR kommer att se ut. Jag är helt fascinerad över hur enkelt det var och att man faktiskt kan infoga en bild på fasaden så det blir ännu mer verklighetstroget!


Nu sitter jag iallafall och drömmer om hur vi ska inreda det. Jag vill inte ha heltäckningsmatta, men jag drömmer om en plastmatta från Pappelina (eller en kopia för en tredjedel av priset!!) och ett litet skåp för tallriksunderlägg, stearinljus och en gästbok! Vet ni var man kan hitta en fin och rolig gästbok? Jag vet att det finns en butik som heter Papper & Penna på Frölunda Torg, undrar om de har sådana? Får kanske åka och kolla till helgen, eller någon dag efter jobbet. Kanske mina Frölunda Torg-specialister till vänner Annica och Linda vill följa med?! ;-) Skåpet som jag har framför näthinnan är från en webbutik som en gammal skolkamrat har; http://www.skimmelgarden.se - kolla detta otroligt fina skåp! Perfekt för stearinljus och gästbok...;-)

Vitt flugskåp med hönsnät 
Flugskåp med hönsnät från webbutik Skimmelgården

Nu är det dags att fixa middag till kidsen, för idag är det Taekwondo-träning som vanligt!

Ps. Och tänk den här underbara lyktan från min absoluta favoritbutik - Hemlängtan!

måndag 25 april 2011

Påskafton i Uddevalla

Att påskafton i Uddevalla blivit en tradition och ett "måste" för alla inblandade är liksom inget konstigt. Inget påtvingat. Påskafton i Uddevalla är spikat. Finns inget annat alternativ. Och påskafton i Uddevalla i år gav oss mycket extra energi och Anders familj är ett stort lyckopiller hela bunten. Åh, vad jag mår bra med dem!! Vi åt gott, var ute hela dagen förutom vid måltider. Kaffe i bersån som ännu inte börjat växa till sig men det kommer bli sååå härligt!! Syrener runt omkring och svärmor har planerat att plantera vinbärsbuskar bakom den vackra bänken så man liksom bara kan ta sig en kvist när man känner för det!

Vi tog en promenad till dammen som vanligt och även denna påsk gick vi till bäcken i ravinen i trollskogen. Fast utan massa regnkläder och mössor och så. Vi gick i sommarkläder! Vilken lycka!! Och Hannah ramlade inte i bäcken i år....

Vi började med cricket

Sen var det mat! (Hannah prövade både sill och ägg med stenbitsrom!

Mandelmarängtårta med choklad!

Elias vill haaaa!


Elias kollar efter fiskar i dammen...

Rasmus matar fiskarna.



Mina buskillar! :-)

Vackert i Trollskogen!

Elias ger Kerstin en kram...

Björn

Bästa Rasmus & Kerstin

Här hjälps vi åt...:-)

Hannah hittade en kompis...

...som ville krypa på hennes arm...


Den bästa svärmor som finns!

Bang, bang balans...


....inte hålla i sig någonstans...

...så går det!!

Påskharen kom till Sigelhult även i år!

Med massa godis och färgämnen...;-)

Den fina bersån med de vackra möblerna.

Somnade på soffan med en härlig filt över mig och kvällssolen i ansiktet. Göttans.
Ser fram mot när syrenerna runt bersån blommar!