söndag 3 april 2011

Söndag eftermiddag

Söndagen började inte särskilt bra, vädermässigt alltså. Regn, blåst och gööörtråkigt! Men barnen fann sig i detta och lekte en stund på morgonen tillsammans med kompis Melvin. Vid 10 åkte jag och Elias till Plantagen för att köpa några säckar "dressjord" och Rhododendron-jord. Elias är så enormt duktig i affären och bara för det så släppte vi kundvagnen en stund och spatserade runt bland alla fina utemöbler och "salonger" med lounge-möbler i rotting...så snyggt, men så dyrt!

Efter det mötte vi upp Hannah & Anders hemma hos mina föräldrar, där det bjöds på korv med bröd. De har köpt lite nya möbler som jag spanade in. Köksbordet och stolarna var jättefina och passade jättebra in i deras fina kök. Sovrumslamporna var för små för deras sängbord, tyckte dem, men jag tyckte de var jättefina och ville köpa dem av dem, tills jag fick veta vad de kostade!  :-)  

Jag fick även lov att lämna över min och mina systrars påsk/vår/mors-dagpresent i väldigt mycket förtid, men jag kunde inte riktigt vänta! Det var en jättefin dörrkrans från Vilmas hus, en underbar webshop som lockar till mycket köp...
Vi kom hem vid 14-tiden och vilade oss allihop. Jag steg utanför dörren vid 15-tiden och kom inte in förrän klockan var närmare 18.30! Jag rev upp mossa, sedan klippte jag ur häcken på massa "långskott" och fick ihop en stoooor skottkärra! Jag planterade även blommorna jag och Elias köpte på Plantagen. Även Anders var med ute och han dressade vår gräsmatta med fyra säckar "Dressjord", så nu hoppas vi att den kan återhämta sig efter förra sommarens och denna vinterns höga belastning! Vi kom in vid 18.30 och då åt vi rester från gårdagen, sedan fick barnen titta en liten stund på film innan det var dags att natta dem.

Nu sitter jag här och det värker i hela kroppen efter eftermiddagens hårda arbete, så jag ska gå ner och hålla min man sällskap när han stökar i köket och sedan är det dags att förbereda för ännu en arbetsvecka! Hoppas ni har haft en lika bra helg som vi!

Dörrkransen från Vilmas Hus
Höhö, undrar var all denna jord kommer hamna? I vår hall!!!

<> 
Nu kan våren komma på riktigt, tycker jag!


<> 
Välkommen hem till oss!


<>  <> 
Jag och Elias tittar på Wall-E en stund innan sovtajm!

Inga kommentarer: