onsdag 9 december 2009

VAB, julpyssel och lussebullar

I morse vaknade båda barnen med kletiga ögon, så det blev för mig att vara hemma med barnen. Jag var ju ledig från skolan, men har ju arbete och läsning att göra ändå, men det fick jag hoppa över idag. Vi började med att äta frukost tillsammans, sen började Hannah fråga efter julpysslet jag pratade om häromdagen, så vi tog fram det. Två olika förpackningar från Panduro, den ena med snögubbar i trä där man skulle måla dem vita, med svarta prickar för ögon, mun och knappar på magen, den andra trähjärtan som man skulle måla röda med vita prickar. Elias fick måla ett rött hjärta, men tröttnade snart och målade allt annat än hjärtat. Hannah gav sig dock inte i första taget utan pysslade färdigt sin snögubbe, men hon fick lite hjälp att sätta fast mössan och näsan. Vi lämnade den på diskbänken för att den skulle få torka, sen gick vi ut i vardagsrummet. När jag kom tillbaka några minuter senare hade Elias lyckats få ner snögubben, dra av den pålimmade mössan, få av halsduken och smeta ut de svarta ögonen...

Vid lunchtid bestämde jag att vi skulle ta bussen ner till mina föräldrar för att få tiden att gå lite och när vi kom till dem trodde jag att Elias skulle hunnit somna, men icke! Det slutade med att min mamma gick runt kvarteret med honom i vagnen medans jag hjälpte Hannah med videobandspelaren. Hon ville titta på Spiderman som mamma sa att hon hade, men det visade sig vara den RIKTIGA Spiderman och den var ju på tok för läskig, så hon gömde sig bakom fotöljen och jag stängde av nästan direkt. Det var ju dömt att misslyckas såklart...

När mamma kom tillbaka med en sovandes Elias i vagnen bar jag in honom i mammas säng, sen åkte jag och handlade, för jag hade ju planerat att baka lussebullar med barnen! Elias vaknade efter ca 1½ timme och var på ett uselt humör och det tog nästan en timme för honom att bli sig själv igen. Då hade vi allihop tröttnat på hans humörsvängningar och eftersom han var på hannah som ett klistermärke insåg jag att vi inte skulle kunna baka i fred, så Anders fick komma och hämta honom på väg hem från jobbet. Resten av tiden var hur mysig som helst, Hannah hjälpte till att baka och sätta dit russinen och var hur nöjd som helst! Jag bestämde mig även för att prova att ha i mandelmassa i en del av bullarna, som Lisa hade tipsat om.

Jag hjälpte även pappa med datorn, han hade problem med att logga in på Västtrafiks "Mina sidor", men efter två samtal till Kundservice fick vi bot på problemet - Västtrafiks kundservice hade missat att aktivera pappas konto, så det spelade inte någon roll hur många nya lösenord de skickade! Vi blev även bjudna på middag, Hannah fick pannkakor och jag gick skinka med pepparrotssås och potatis. Mums!

Det sista vi gjorde på vår mysiga bak-onsdag varatt mumsa på nybakade lussebullar och mandelmassabullar (mumsiga!) och jag kan med stolthet säga att pappa tyckte att vi hade godare lussebullar än ICA...;-)

Vi avslutade dagen med att Hannah åkte buss med morfar upp till Gerrebacka, jag tog pappas bil så han kunde köra den tillbaka. Min pappa blev nämligen märkbart besviken när jag sa att jag också ville åka buss och han kunde ta vändande buss tillbaka. Jag såg på honom direkt att det var något som inte stämde, så jag frågade honom om han ville att jag skulle ta bilen så han kunde åka mysbusstur med Hannah själv och svaret var: Självklart! Vet dock inte vem som var mest nöjd, Hannah eller morfar!

I paketkalendern låg idag en Byggare Bob-bok till Elias och ett ark med klistermärken (motorcyklar) till Hannah.



Börjar på tomten...

Redo för lussebullebak hos mormor och morfar!


Titta så fina de blev!

"Du får inte ta mer nu, morfar, för då finns det inget kvar!"

Nu ska vi göra mandelmassabullar...

Två stora 3-literspåsar fick vi med oss hem!


Den fina snögubben - utan näsa...

1 kommentar:

1906 kvm sa...

Duktig Hannah har vart idag :-)
Elias låter som mitt lilla monster hemma.
Jag förstår det där med hårspänne.. faktiskt, visserligen vill man att sin tjej ska vara tuff men man vill ju gärna ha dem så där sockersöta...ibland ;-)