söndag 13 december 2009

Middag med vänner och julgransköp

Igår var vi hembjudna till Linda, Fredrik, Melvin & Elmer på middag. De bjöd på supergod fisksoppa och till efterrätt fick vi något som hette Chokladfondant. Det var riktigt gott och ordentligt kladdigt i mitten, precis som det ska vara! Det bestämdes efter godisätandet att Hannah skulle sova över och barnen blev riktigt glada för det. Nattningen gick över förväntan, de var bara uppe en gång. Elias somnade i vagnen efter att Anders gick runt en stund, de gick även förbi hemma och hämtade Snoken som vi orutinerat glömt där. Vi hade det riktigt trevligt och var inte hemma förrän vid tolv. Skönt att det var jag som hade sovmorgon idag!

Anders och Elias bjöd på riktigt god frukost och efter det ringde jag och bestämde träff med Linda o barnen på lekplatsen. Vi hade tänkt samma tanke och tagit med oss kaffe, varm choklad, varm saft och frukt. Vi fick en jättemysig stund på lekplatsen innan vi gick hem för att somna Elias och för att äta lunch.

Efter sovstund och lunch åkte vi ner till mina föräldrar som hade besök av "Brollan", pappas lillebror. Vi lussade för dem och sen stannade Anders kvar med barnen och jag åkte till Bauhaus och köpte gran och så gick jag in på Hemtex och köpte presenter till Elias förskolepedagoger.

På vägen hem föreslog Anders pizza till middag, jag hade tänkt korv stroganoff, men eftersom han frågade så snällt så gick jag med på pizza.... Barnen åt fint, men Hannah spillde ut ett helt glas julmust i Anders knä, vilket självklart fick mig att börja skratta. Jag vet inte varför, men jag har så svårt för att hålla mig för skratt när sånt händer! Speciellt när det händer Anders. Taskig fru han har!

Anders badade barnen medans jag gjorde iordning i köket och svabbade golvet. Vid halv åtta ringde grannen Lisa och bad mig följa med på kvällspromenad och jag är så tacksam för att hon drar med mig ut! Vi gick en ganska lång sväng idag, vi var ute i en timma.

Imorgon är det sista engelskalektionen, jag hoppas få tillbaka resultatet på senaste tentan samt få mitt terminsbetyg. Imorgon bitti är det även lussefirande på barnens förskolor. På morgonen är det på Hannahs avdelning och i morgon eftermiddag firar vi lucia på Elias avdelning. Skönt att vi slapp dela på oss, även om Anders bara kan vara med på morgonen. Han åker till Lyon på tisdag och måste förbereda en hel del innan dess.



Lördagsgodis

Chokladfondant

Fika på lekplatsen


Stjärngossen och tomten lussar för mormor och morfar...

Brollan

Inga kommentarer: