söndag 28 februari 2010

Söndagsmys

Idag är det söndag och den började som vanligt med sovmorgon. Vid åtta klev jag upp, för det var inplanerat ett besök i Kärra simhall med Hannah tillsammans med min tvillingsyster och Hannahs kusin Melvin. När vi kom ner till mina föräldrar, där Milla & Melvin sovit i natt, blev det inte direkt som vi hade tänkt oss, alltså direkt iväg till simhallen, för de hade behagat ta ÄNNU mer sovmorgon så vi fick vänta in dem medans de åt frukost, men det gjorde ingenting.

Vi fick en jättemysig och rolig timma i simhallen, sedan började både jag, Milla & Hannah frysa. Melvin var igång likt en jojo, så honom var det ingen vila i över huvudtaget! Vi avslutade med korv & bröd och sen fika ute i caféet som fått nya ägare.

Hannah följde med Melvin & Milla hem till Torslanda, så snart ska jag och Elias åka dit, ta en kopp kaffe och hämta hem Hannah, medans Anders stannar hemma och fixar lammstek (jummie!) och torkar alla golven här hemma under tiden.

Imorgon är det praktik som gäller och jag ska köra stenhårt! Inga fler sjukor nu, tack!!

lördag 27 februari 2010

Så spännande så man nästan kissar på sig!

Får jag be om allra största möjliga tyssssssssstnad....

För nu kommer den - traktorn med plogen!!!



Ny frisyr

Så här cool blev hon, min älskade Hannah, efter besöket hos frisör Jeanette idag! Jag kan säga så här, att en lyckligare tjej har jag nog aldrig sett. Hon satt och fnissade under hela klippningen och när hon fick färgen i håret var hon som i extas!


Tuppkam

Idag är det bokat klipptid för Hannahs del, hon är väldigt spänd av förväntan, för hon har bestämt att hon ska ha tuppkam! Jag får helt enkelt se mig besegrad i kampen...
Jag önskar dock att hon inte var så himla envis vad gäller kläder. Det ÄR tråkigt med bara svart, grönt och blått hela tiden.

Ni lär få se bilder i eftermiddag på den lilla förvandlingen!

fredag 26 februari 2010

Fötter i siluett

Sitter vid datorn, nattar Elias. Dörren in till honom är öppen, lampan i taket är släckt. Lampan i fönstret är tänd, men rullgardinen är nerdragen till 90% så det kommer bara en liten strimma ljus från fönstret. Tittar in mot rummet ibland, ser hans siluett där han sitter och fixar med en napp eller så.

Men precis i detta ögonblick tittar jag in. Och ser siluetten av ett par små söta fötter lutandes mot fönsterbrädan. Han verkar ligga där och beundra dem, precis som jag gör ibland på skötbordet. Så perfekta fina fötter går inte att finna någon annanstans...

onsdag 24 februari 2010

Sömnig Elias

Det där "flowet" jag så hett önskade mig infann sig aldrig. Hannah har varit jättesnäll och duktig, men Elias...hm. Han ville verkligen inte sova middag! Vid 15-tiden tröttnade jag på mitt allmänt dåliga humör, så jag satte på barnen kläder (under höga protester!) och gick ut.

När vi väl kom ut var Hannah dock på ett strålande humör och satte på sig skidorna fort som attan. Elias ville inte åka snowracer, men jag tog med den ändå för säkerhets skull. Vi gick på en promenad och borta vid förskolan frågade jag honom om han inte ville sitta där ändå och jo, han gick med på det. När vi kom upp för backen efter bäcken vände jag mig om jag såg att han...somnat.

Han satt lutad över ratten hela vägen hem där jag lyfte över honom till vagnen. Han ska få sova några minuter till, men 45 minuter är maxgränsen för sovtid idag...


Sjukdom, sjukdom och lite mer sjukdom.

Igår kväll blev Elias jättedålig i magen med diarré. I natt kände jag mig riktigt risig och hade till och med feber. Hannah är väl den som klarat sig bäst, hon känner inte av någonting. Vi är hemma alla tre idag och vi ska ha en riktig mysdag, hoppas jag.

Det var meningen att barnens farmor skulle komma hit idag och ta hand om barnen och jag skulle få lite egentid inne i stan, men jag ringde igår för att ställa in det och tur var väl det, eftersom farmor också känt sig lite dålig i magen och sen att jag också blev dålig natten till idag.

Barnen verkar ha ett lugnt "flow" idag, så jag hoppas kunna sätta mig ner och skriva ner vad jag vill ha med i min arbetslivsrapport!

måndag 22 februari 2010

Bus i badet!

Jag får inte riktigt nog...

...av dessa vinterbilder! Men mitt i snön kom jag att tänka på en bild jag tog på Hannah dagen innan midsommar förra året. Den får följa med i detta inlägget. Längtar ni lite nu? Det är bara 3-4 månader kvar...håll ut!!

Det var en vacker vinterdag igår. Hannah var nog inne totalt 3 timmar på hela dagen, det är vinterrekord! På sommaren, däremot. Åh, suck...sommaren.



Hannah på skidtur!

Hannah på nästan samma plats, för 8 månader sen! :-)

Kidsen poserar!

Hannah är en pajas...

Hannah och Julia

söndag 21 februari 2010

Kul i snön!

Tidigt i morse, vid femtiden ungefär, fick jag ont i magen. Jag till toaletten, men sen kände jag att JÄVLAR, jag måste spy! Ja. Så jag är magsjuk igen då, men jag mår förhållandevis bra och har faktiskt fått i mig mat.

Anders och barnen var ute en stund på förmiddagen, först att ge upp var Elias, sen kom Anders in. Hannah var ute en lång stund tillsammans med Oliver och de hade riktigt kul på vår framsida!

Anders och Hannah är nu iväg och handlar inför veckan, Elias sover mdidag och jag ska bädda nya lakan i vår säng, som varje söndag! Anders åker iväg till England på tisdag och kommer tillbaka på torsdag. Jag är innerligt tacksam att jag har praktik just dessa veckor han är bortrest, eftersom läxläsning inte riktigt går ihop med att vara ensam med barnen...


Hannah tar hjälp av Anders...

Ganska mycket snö på vår lilla plätt...

Lite mera snö då rå...

Hannah & Oliver klättrar upp för "berget"...;-)

Snömannen Oliver!

Jag fick snabbt torkat bort snön ur deras ansikten sen, det blev ju så kallt!


Fina barn!

lördag 20 februari 2010

Ute i snön

Jäklar, vad det har snöat här de senaste två dagarna och mer ska det bli!
Jag gick ut en stund medan Elias sov middag och skottade. Hittade till och med skyffeln som vi glömt liggandes vid snögrottan...:-)

Hannah har Julia, en av sina bästisar här och de leker just nu "Inte nudda golv".

Ikväll ska vi in till grannfamiljen och käka middag och titta på Melodifestivalen, det ska bli jättekul!!






torsdag 18 februari 2010

American pancakes

Idag skulle mina föräldrar hämtat barnen på förskolan, men pappa har blivit superförkyld, så det blev bara min mamma som hämtade och då kom vi överrens om att hämta varsitt barn. Jag hämtade Elias och samtidigt passade jag på att lägga in lite åsikter om huruvida de verkligen ska ha öppet mellan två olika småbarnsavdelningar i dessa magsjuketider. De går ju bara runt runt runt de eländiga sjukorna! En annan förälder höll med mig och pedagogen jag pratade med sa att de faktiskt tänkt i de banorna själva. Vi får se det blir ändring nästa vecka.

När jag och Elias kom hem luktade det soppa i hela huset. Mamma hade påbörjat middagen och Hannah berättade för mig att mormor minsann skulle fixa norska pannkakor till oss. Mormor fnissade då och sa att det ju faktiskt hette amerikanska pannkakor!

Hannah sprang sedan ut för att leka med Emma och Julia i snön, men när hon hade krånglat på sig alla kläderna och kommit ut hade de två andra tjejerna tröttnat och gått in till Emma, så efter en stund ringde Lisa och sa att Hannah hade kommit in till Emma och att jag inte behövde vara orolig. Hannah kom tillbaka efter ungefär en halvtimma och då åt vi världens godaste amerikanska pannkakor med banan och glass!! Hjälp så gott! Elias åt bara glass och hade lika mycket myror i brallan som vanligt, så nu vet min mamma precis hur svårt det är att få Elias att sitta still.

Barnen bestämde sig sen snabbt för att bada tillsammans och då fick jag lite hjälp av min gulliga mamma att plocka undan lite, sen bestämde hon sig för att köra hem innan hon blev insnöad, för här i Göteborg vräker snön ner. Jag är lite orolig, dels för min egen färd till praktiken i morgon och dels för Anders flygning (och landning!!) i morgon eftermiddag.

Imorgon är det fredag och jag skickade ett SMS till Anders och förberedde honom på att det blir hämtmat för hela slanten i morgon och han hade inget emot det alls.

Till sist vill jag visa bilder på mina barn, som vanligt. Hannah hade precis släckt för att sova, när hon kom upptassande och bad mig ta kort på henne när hon somnat sen. Jag fick lova det, sen gick hon och lade sig....







Ris och ros

Igår morse lät det så här:
- Mamma, jag tycker inte om dig, du är dum. För evigt.
- Dumma mamma!
- Jag saknar Pappaaaaaa!!!!

I går kväll vid matbordet lät det:
- Mamma, du lagar världens godaste korv stroganoff. Verkligen, mamma, jag lovar!
- Åh, vad du är vacker, mamma. Och du luktar gott!

I morse lät det:
- När kommer pappa hem, du är så trååååkig!
- Men mamma. Den här smörgåsen var ju jättegod, vad duktig du är!



Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om min dotters humörsvängningar, jag ser INTE fram emot tonåren med denna vackra flicka....

onsdag 17 februari 2010

Män är från Mars, kvinnor från Venus...?


Vi hade precis lämnat Elias på förskolan, Hannah tog min hand och så gick vi mot hennes förskola. Hon sa att det var mörkt, men att det börjar bli ljust nu. Då svarade jag:
- "På andra sidan är det kvällen. Jag pratade med pappa förut och han skulle precis gå och lägga sig. Han är ju på andra sidan jorden."
- "Jaaaaa.....pappa bor på en annan planet."

måndag 15 februari 2010

Söndag i Uddevalla

Vi åkte upp till Uddevalla igår förmiddag. Det blev en jättehärlig dag både ute och inne. Vi bjöds på jättegod kallops innan det var dags att dra sig hemåt igen. Både jag och barnen fick med oss kläder hem - tack, farmor Berit! Vi åkte hem vid 17:20 bara för att Elias skulle kunna hålla sig vaken, men redan efter fem minuter sov han och det var dödsdömt att försöka väcka honom. Vi kom hem vid vid 18:30 och lyckades faktiskt hålla honom sovande när vi bar in honom. Han vaknade några gånger i natt, men först vid tjugo över fem fick han upp Anders...

Idag började min praktik och jag har haft en jättebra första dag! Det känns jättebra och jag hade inte kunnat få en bättre handledare! Anders åkte till Mexiko i morse och kommer tillbaka på fredag eftermiddag. Det känns konstigt och tomt utan honom...

Nu ska barnen badas innan det är dags för gemensam saga och nattning.

Det var ganska svårt att få Elias att sätta på sig kläderna, han hade så roligt inne på sitt rum!

En förfallen byggnad mitt ute på en åker i Uddevalla.

Här är en leksak som farmors storebror köpt med sig hem från Syd-afrika!


Elias älskar den!

Jag ställde upp stativet och lekte fågelskådare en stund...:-)


Hannah åker snowracer ner för långa backen!

Jag ville bara visa hur mycket snö som kommit...

Hannah håller räkningen när hon och Anders spelar yatzy!

Elias leker med alla bilar!

"Spelar" Fia med knuff tillsammans med farmor...

söndag 14 februari 2010

lördag 13 februari 2010

Lördagen i korthet

Igår fick Hannah ett ryck och ville ha tofsar och hårspännen, sen ville hon vara "gullig" som hon sa och satte på sig en klänning som ligger och dammar längst ner i byrålådan. Visst är hon världens finaste?

Förmiddagen spenderades tillsammans med Lisa, vi åkte och tittade på två hästar i Säve som vi eventuellt ska börja rida. Stallet låg otroligt vackert ute på landet och jag hoppas verkligen jag och hästen kommer överrens! På eftermiddagen kom mina föräldrar på besök en stund, mamma hade bakat minisemlor som var jättegoda. Perfekta munsbitar!

Vi skulle ha tillbringat kvällen hos familjen Indevall, men Linda har åkt på någon slags influensa med feber som enda symptom, så vi fick tyvärr ställa in det. Ikväll har vi istället frossat räkor och kollat på ännu en Wallander-film. Alldeles lagom spännande filmer, enligt mig...:-)

Imorgon åker vi till Uddevalla över dagen. Det var meningen att jag skulle passat på att åka och hälsa på min gravida barndomskamrat Anneli som bosatt sig i Uddevalla sedan några år, men eftersom hon är superförkyld håller jag mig undan. Vi hoppas hon är tillräckligt frisk för en promenad i allafall, så man får se magen...:-)

På måndag åker Anders till Mexiko och lämnar mig och barnen här hemma. Han kan inte sluta låta bli att flika in då och då i sina restankar att det faktiskt är 30 grader varmare i Los Angeles & Mexiko än här hemma. Ass-hole! :-)










fredag 12 februari 2010

Blog award!



Jag har fått en award av min söta kusin Frida! Tänka sig, min allra första blog-award, tack så jättemycket Frida!

Med awarden följer några regler:
- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominated
  1. Jag skänker med jämna mellanrum pengar till Hjärt & Lungfonden samt Läkare utan gränser
  2. Hästar - tillsammans med fotografering - har alltid varit mina två största intressen.
  3. Jag har skrivit dagbok till och från sedan jag var 10 år.
  4. Jag har flugit ett enmotorigt flygplan över nordvästra Skåne.
  5. Jag har arbetat som lokalvårdare, kontorist, administratör, bilbud, webdesigner, fotograf och djurvårdare.
  6. Min största förebild heter Susanne Falk och har varit min vän i 26 år.
  7. Jag är väldigt familjekär och väldigt mån om att alla i min omgivning ska må bra - precis som ett mellansyskon brukar vara, gissar jag på

Mina nominerade är:

Gäspningar, tenta och fredagsmys

Natten var inte rolig. Inte rolig alls. Elias vaknade till vid blöjbytet halv elva och blev helt vansinnig av att inte få välling. Till slut blev han så arg så bara pappa dög och han satt och hulkade och flämtade efter andan av ilska och sorg. Ingenting dög och till slut fick ju då välling, men han var fortfarande riktigt arg, så Anders fick gå ner med honom och titta på TV en stund. Jag somnade väl runt 23:30, tror Anders och Elias somnade igen vid 00-tiden. Kvart i tre vaknade E igen, men då var det bara nappen som saknades. 04:40 vaknade han igen och då var pyjamasen nerkissad, så jag fick ta in honom i badrummet och byta blöja och pyjamas. Då ville han ha välling igen och med rädsla för att få en ilsken attack igen gick jag ner igen och lämnade kvar honom i badrummet. När jag kom upp hade han somnat om på badrumsgolvet, så jag bar in honom och gav honom vällingen i hans säng. Han somnade om, men det gjorde inte jag, så nu är jag trötter...

Jag hade tenta i medicinsk engelska idag och det kändes helt okej, men jag smet snabbt iväg för jag orkade inte lyssna på mina klasskamraters ältande efteråt, jag får alltid sån tentaångest då!

Hämtade istället mina älsklingar på förskolan, det hade gått bra för Elias trots strul i natt. Han satt med ryggen mot mig och lekte med LEGO när jag kom och det är alltid lika roligt att "vara en fluga på väggen" en stund innan han upptäcker mig.

Vi har haft riktigt fredagsmys här ikväll med hemmagjord pizza och sedan ostbågar och skruvar till barnen efteråt. Nu är det vår tur att ha fredagsmys och jag tror vi säckar ihop i soffan och kollar på Let's dance innan det är dags att sova.

Imorgon ska Anders veckohandla och jag ska iväg och titta på en häst som jag kanske ska få rida!!

torsdag 11 februari 2010

Snowracer-lek

Idag fick Melvin följa med hem. Barnen stannade kvar på utsidan en stund och sedan bad de mig komma ut och åka snowracer med dem. Jag, Melvin och Hannah gick iväg till världens kortaste backe, men de var nöjda trots det. Tog några bilder innan det var dags att gå in och äta fläskpannkaka som Elias och Anders tillagat.

Nu ska barnen sova och jag ska gå ner och sätta mig med engelskan, jag har tenta i morgon.