onsdag 29 december 2010

Jag drömmer om....nytt vardagsporslin

Jag har tröttnat på våra fantastiskt brokiga skara tallrikar. Jag ljuger inte om jag säger att vi har en blandning av tre-fyra olika sorters porslin och det känns så pissigt att vi inte kan servera våra gäster tårta på likadana tallrikar. I somras fick min pappa äta tårta från en Spöket Laban-tallrik!! Suck...

Så, nu drömmer jag lite om IKEA's enkla, funktionella men samtidigt mycket snygga 365+-servis. Lagom i pris, och absolut inget jag skulle gråta över om en tallrik gick i kras...

Bild lånad från ikea.se

Min nya kaffemaskin...

Tre dagar efter julafton, den 27 december 1977, hände något alldeles speciellt. JAG föddes!! (Och min tvillingsyster Camilla, förstås...)

Detta firades hemma hos TV2 =Tvilling 2 = Camilla och vi fick varsin kaffemaskin, Nespresso i present av våra respektive och vår familj! En helt underbar present och jag har nu haft nöjet att förkovra mig i vilka sorter jag tycker om och precis gjort min första beställning på nespresso.se! Så, välkomna hem till mig på en latte, cappucino, espresso eller varför inte en kopp varm o'boy med skummad mjölk på toppen?

Runt omkring...

Jag satt precis och surfade efter espressomuggar till min nya fina kaffemaskin (ja, just det...jag har ju fyllt år!!!) och kom av okänd anledning in på den här bloggen, där tjejen lottar ut en Nokia N8!

När nu min Aino börjat strula ordentligt de senaste veckorna, så vore det här ju en fantastiskt bra nyårspresent! Och julklapp, födelsedagspresent och examenspresent...)

Juldagen i Uddevalla

På juldagens tidiga eftermiddag åkte vi upp mot Uddevalla för att fira en andra jul med Anders familj. Hannah somnade i bilen, men det gjorde INTE Elias. Gissar på att det beror på avsaknad av nappen! Vi åt lutfisk med världens godaste vita sås till det och till tidiga kvällen blev det traditionellt julbord. Barnen fick några till paket, men tack och lov var antalet begränsat, vilket gjorde det något mindre hysteriskt! Hannah fick väldigt mycket Toy story-leksaker/spel i år och hon är jätteglad för dem.











måndag 27 december 2010

Julafton hos Bergmans

Vid 13.30 på julaftons eftermiddag samlades vi hemma hos mina föräldrar. Det var jag, mina systrar, våra barn och våra föräldrar. Tillräckligt många för att bilda ett helt fotbollslag och det hördes också! :-) Efter lite bök med vår tomte som inte kunde komma, löste det sig till slut på allra bästa sätt, för den RIKTIGA tomten kom med sin säck!! Vi hade en jättemysig julafton, en av de bästa på många år faktiskt, med god mat, gott umgänge, glada barn och fina julklappar!!





Tittar efter Tomten och renarna...

Finaste!







Ser ni påsen nedanför Tomtens stol? Det är alla Elias nappar! Stolt mamma!!!





Hannahs två bästa julklappar! :-)



söndag 26 december 2010

Julaftons morgon...

Barnen vaknade vid sju, de fick ta upp sina julstrumpor från nedervåningen och öppnade sina paket i vår säng. Hannah fick en Spiderman-sparbössa, en Spiderman-namnskylt, en Cars-mugg och Bakuganleksaker från farmors julkalender. Elias fick Cars-mugg, spargris från NY, Brio-tåg från farmors julkalender, Cars-namnskylt från NY och Lego-traktor! Tillsammans fick de även från oss ett stort paket som låg under granen, ett set "Maxa meck" som jag tillsammans med dem byggde en bil och en husvagn av. Det tog sin tid, men roligt var det!! Man kan bygga alla möjliga saker med dessa stora delar och jag tror vi kommer ha mycket glädje av detta allihop!

Ett batteridrivet lok var det coolaste...

Namnskyltarna!

Vi bygger en bil...

Färdig!

Elias ville bygga en husvagn också...

Da'n före da'n före doppareda'n!

Hej på er, hoppas ni har haft en lika skön julhelg som vi! Jag har tagit så många bilder att jag måste dela upp bilderna över dagarna som gått. Vi börjar med den 22 december, eftersom det var då allt började....

Vi tog oss en tur till pulkabacken vid bäcken...

Hannah åkte skidor...

...och Elias åkte pulka och snowracer!

När Anders kom hem så åkte jag iväg och använde en del av mina examenspresentpengar från mamma och pappa och köpte mig den här gosiga filten från Chilli, endast 199 kronor!

Vi klädde granen, och Elias skulle få äran att sätta upp stjärnan....

...men han vågade inte riktigt, utan fick lämna över uppdraget till Hannah,
som dagen till ära fick en knock av Elias så hon började blöda näsblod....

Här är han glad, eftersom han precis satt sig på sin pruttkudde!

Jag ville ha flaggor i vår gran, så Hannah fixade det. Såklart var det en svensk flagga och en norsk!

När barnen gått och lagt sig möblerade jag om lite i granen, eftersom allt hände längst ner, på en sida...:-)