onsdag 25 augusti 2010

New York!!!

Nu är det bara 10 timmar kvar tills planet lyfter mot New York och jag har världens resfeber. Har bara irrat runt som en yr höna fram tills att barnen lagt sig. Åh, vad jag kommer sakna min familj!

När barnen och Anders kom hem så berättade Anders att Elias ramlat från en trehjuling på förskolan och slagit sig illa i pannan och varit helt snurrig och väck, så vi blev rekommenderade att inte låta honom sova. TUFFT när han inte sovit på förskolan idag heller. Han fick en liten dipp när han kom hem, men då lockade jag och Hannah med bad och efter det har han varit som vanligt. Ett ordentligt skrubbsår i pannan är enda tecknet på olyckan tidigare idag.

Jag tänkte jag skulle visa en bild på min nya frisyr, jag trivs skitbra med den och nu känner jag mig redo för att möta Amerika. :-)

Vi ses och hörs när jag kommer tillbaka!


Trötter

Elias har inte sovit på förskolan vare sig i måndags eller igår. I måndags somnade han framför TV'n vid 18-tiden, men vaknade till liv igen när Anders skulle bära upp honom och höll sig vaken till 20.00.

Igår hade han inte heller sovit på förskolan. De berättar att han inte kan vara tyst, han ligger och sjunger, pratar och leker med Snoken. Jag mötte dem i hallen när de kom hem, satte Elias i famnen för att dra av honom stövlarna och regnbyxorna och där somnar han. 16:30!! Vi hade inte hjärta att väcka honom, så vi lade honom i soffan. Efter 20 minuter skulle jag bära upp honom på övervåningen för att locka med lite LEGO-lekande, men han var helt väck. Det enda som vi fick göra var att lägga honom i sängen och släcka lampan för natten.

Han vaknade först 05:40 i morse.... Så han var trött!! :-)

måndag 23 augusti 2010

3 days to go...


Om 3 dagar vid den här tiden har jag kommit fram till New York med de tre viktigaste kvinnorna i mitt liv!!! :-)

Ps. Vill du ha mail när jag har skrivit ett inlägg på Resdagboken? Lämna en kommentar, med din mailadress så fixar jag det! Ds.

söndag 22 augusti 2010

Mys-söndag

I förmiddags åkte jag och Hannah in till Nordstan med mina föräldrar. Jag och mamma växlade in lite svenska pengar mot amerikanska dollar. Morfar bjöd Hannah på glass medans jag och mamma smet in på Lindex och tittade på barnkläder - jag blir så j***a lack på denna groteska uppdelning av flick- och pojkkläder!! Finns det NÅGON tuff klänning/andra tjejkläder i storlek 116-122? Nej, de något tuffare kläderna kommer i storlek 128. Om man sedan går över till pojkkläder, ja då är det monster, fula fåglar och bilar på varenda tröja! Jag blir tokig!! Hoppas bannimej jag hittar något i New York till min kräsna unge...

Hannah åkte med mormor och morfar hem, medans jag fick skjuts hem till pojkarna. Anders och Elias stod och lagade mat när jag kom hem, de gjorde Raggmunk med fläsk och lingon ur boken "Scenen, livet och konsten att laga mat" av Per Morberg. Mums!! Synd bara att jag inte känner alla smaker nu när jag är förkyld.

Efter maten hjälpte jag Elias att sätta upp det lilla tältet från IKEA och vi bäddade med mattor, kuddar och filt. Sedan satte jag igång vår Ipod med "På rymmen med Pippi Långstrump" och sedan hade en liten vilostund i tältet, han såg ut att ha det riktigt mysigt medans jag stod inne i köket och fixade efter maten. Vi hjälptes sedan åt att klippa gräset innan Jenny, Julia och Jacob kom och hämtade mig för en middag med resten av klanen Bergman på Kärra Kök & Bar. Anders och Elias stannade hemma, eftersom det blir mer jobbigt än mysigt att ha Tarzan på restaurang... Tyvärr, vi orkar inte alltid kämpa!

När vi kom hem var det dags för barnen att bada, Hannah smög upp själv först för att simma lite, som hon säger. Hon fyller i princip ända upp till maxgränsen för vad vi tål, sedan sätter hon på sig simglasögonen och simmar under vattnet! Det är blött på golvet efter hennes framfart kan man säga...

Rävsover...

Lyssnar på "På rymmen med Pippi Långstrump" under sin vila...

lördag 21 augusti 2010

Det var inte jag...

Ikväll hade båda barnen jättesvårt att somna. Jag var nere i köket en stund och pratade med Jenny i telefon och då hörde jag Anders bli riktigt upprörd på övervåningen och efter en stund förstod jag att Hannah hade ritat på sig själv med tuschpenna. Jag smög upp för trappen men hon fick syn på mig och när jag såg vad hon hade skrivit samtidigt som hon sa "Det var inte jag, det var Elias!!" började jag skratta högt och hjärtligt. Anders blev inte glad på mig....

Men kan man verkligen låta bli, när man ser att hon skrivit "HANNAH 5 ÅR" på magen och ritat en blomma på handen?

Jojomensan, det var ju lillebror som ritat...;-)


Gullungar

I går kväll hyrde vi varsin film, en till barnen och en till oss. Hannah bestämde filmen "Up" som var riktigt uppskattad och de har redan sett den två gånger, så jag gissar på att vi kommer få hyra den (eller köpa den) igen.

Idag har jag och Hannah varit och köpt present till grannpojken Oliver som ska ha kalas idag, vi köpte en cool bil, som Hannah bestämde. Sedan åkte vi till H&M för att titta efter tuffa tjejkläder, men nä. Det är ju omöjligt att hitta något UTAN Hello Kitty!! Så det blev ju som vanligt att gå till pojkavdelningen och köpa en grå/svart/vit-rutig skjorta och en turkosrandig t-shirt med Tom & Jerry på. Lagom coolt. :-)

Hannah bestämde sig för att ha tuppkam idag, men hon sa även att nu ska hon spara till långt hår, som Linn och Amanda på förskolan. Jo, vi får väl se hur det går...:-) Elias fick också tuppkam och blå färg i håret, trots att han bara ska åka till Ica Maxi och handla med pappa...




Elias har sminkat sig lite också...:-)

fredag 20 augusti 2010

Tänk att få åka iväg...



...och se vackra Rhen och Mozel. Jag har varit där innan, men var då för ung för att uppskatta allt det vackra!



http://www.coop.se/MedMera-kortet/Aktuella-erbjudanden/Ovriga-lander/DTF-Rhen/

torsdag 19 augusti 2010

Bokslut, fika i stan och hjälpare i nöden

Idag har det varit fullt upp i skolan. Det började med bokslut i ekonomi och slutade med att påbörja en broschyr om alla undersökningar under graviditet och förlossning, samt hur föräldraledigheten fungerar. Jag fick ÄNTLIGEN koll på hur kontering fungerar och debet och kredit...kul, kul!

Efter skolan träffade jag Lenita och vi fikade på Espresso house några timmar innan det var dags för mig att åka hem. Jag kom till Ullevi innan jag kom på att jag glömt mitt fina paraply på Espresso House. Ringde Lenita i panik och hon sprang tillbaka, lämnade signalament och fick hämtat ut det. Det ösregnade när hon kom springande, så jag skjutsade ner henne till Nordstan innan jag åkte hem.

Elias satt och tittade på Pippi på rymmen och Hannah lekte med play-do när jag kom hem, men jag fick dem snabbt på andra tankar och tog upp dem till badet för lite vaskning. Hannah är superduktig på att simma under vatten och sätter snabbt på sig simglasögonen. Elias står mest upp i ändan av badkaret och leker med muggar, båtar och penslar. Under tiden de badade passade jag på att storstäda badrummet, så nu luktar det Jif-spray där inne, gott som sjutton! :-)

Vid 20:30 åkte jag upp till Åsa för att hjälpa henne få igång hennes bil som batteriet kolat vippen på. Det gick superbra och hon följade sedan med ner till Kärra, vi lämnade mammas bil hemma hos mina föräldrar och sedan skjutsade hon mig hem.

Nu sitter jag här, med kli i halsen och en mugg med te. Det är ju höjde av otur om jag blir förkyld nu när vi ska åka till New York om en vecka...:-(

söndag 15 augusti 2010

Födelsedagsfirande

Innan gästerna kom idag var jag iväg till IKEA med Lisa och lämnade tillbaka några ramar som jag köpt, sen passade jag på att köpa 24 nya ramar till mitt projekt "fotoväggen". Anders hjälpte mig med att mäta på en bit golvpapper och markera, sedan satte vi upp dem och vi blev supernöjda!!

Vid 14 kom alla gäster - Jenny, Camilla, Pentti, Daniel, Julia, Jacob, Christer och Berit. Vi bjöd på smarriga smörgåstårtor, en med ost och skinka, den andra med lax och räkor. Anders fick pengar av sina föräldrar till en ny mediaspelare av något slag (fråga mig inte....) och vi andra hade gått ihop till en verktygsvagn. Den var jag och Elias iväg och köpte igår förmiddag och vår snälla granne Daniel tog in den i sitt garage och monterade ihop den. I eftermiddags rullade jag in den i vårt hus och Anders fick gå in med ögonen stängda och blev hur glad som helst för sin present! Jag älskar att överraska och det hade jag ju lyckats med, för han hade aldrig kunnat lista ut vad vi köpt! Nu har han rullat ut skåpet i garaget (som jag städade och sopade ur igår för att göra plats för skåpet...) och lagt in de flesta verktyg. Himla najs!

Elias somnade i Anders famn vid 16-tiden, han var helt slut stackarn. Han fick sova i en halvtimme, sen lyckades Jenny få liv i honom och han har varit som en solstråle resten av dagen! Nu har båda barnen somnat, Hannah och jag hade ännu en jobbig fajt nu på kvällen och jag förstår inte varför hon inte lyssnar. Hon gör precis tvärtom, trots att jag upprepar det jag vill 3-4 gånger. Till slut blir jag så frustrerad och känner mig så maktlös att jag hotar med att slänga saker och så, vilket jag ioch för sig skulle gjort om hon fortfarande inte hade lyssnat, men det går vägen och hon förstår att jag menar allvar. Så himla tråkigt och jag försöker förklara för henne hur trött och arg jag blir när hon inte lyssnar, men hon verkar inte ta in det alls. Suck!

Ikväll har vi bjudit våra grannar Lisa och Daniel på resterande smörgåstårta, som tack för att Daniel hjälpte mig med skåpet och självklart för att vi tycker så mycket om dem! :-)

I morse fick förresten Anders frukost på sängen och två kokböcker av och med Per Morberg - "Morberg grillar" och "Scenen, livet och konsten att laga mat". Anders sitter ofta och tittar på Morbergs matlagnings- och jaktprogram och faschineras av hans energi - så nu fick han böckerna och jag lovar, de inspirerar verkligen till matlagning!!

Project Photowall!

Smörgåstårta med ost och skinka

Smörgåstårta med lax och räkor

Jenny & Pentti - Pentti med värsta fejksmajlet!

Mina söta systerbarn Jacob & Julia

Söta, vackra, underbart fina Milla!

Anders har precis öppnat ögonen...

...och sett sitt fina verktygsskåp!

Pentti, inte lika fejkat smajl denna gång...

Fina, vackra, nyfriserade och alldeles underbara Jenny!

Elias är ganska svårväckt, men det gick bra till slut...

Han var skapligt nöjd hos Jenny när hon sjöng schlager med Hannah...

Allra finaste dotter...

"Wimma - sunga diddidoo?"
("Wilma, vill du sjunga Diggiloo Diggiley?")


Daniel & Lisa

Skribenten själv - med korkskruvar, vågor och uppsatt hår,
alldeles lagom trött på mitt hår nu!
(Det blir så här när det är varmt och fuktigt ute...)


Wilma & Lisa

Emma & Daniel

Söta lilla Emma!

Ingen vanlig dag...

Idag är ingen vanlig dag, för det är Anders födelsedag! Han fyller fina 32 år, och det ska firas med finfina presenter! Nu på morgonen ska han få två små paket och till eftermiddagen när mina systrar, Daniel, Pentti, Julia & Jacob samt Anders föräldrar kommer och firar blir det ett JÄTTEHEMLIGT paket. Och han är så fruktansvärt nyfiken på vad det är, för han har INGEN aning.

Ska åka iväg till IKEA när de öppnar för att köpa ramar till alla fina svart-vita bilder jag framkallat och sen är det hem och förbereda för gästernas ankomst.


Grattis älskling på 32-årsdagen!



Två av mina favoritbilder på Anders, från vår första resa till Thailand 2003.



lördag 14 augusti 2010

Kuddkrig på flygplan

Jag läste på Aftonbladet om ett kuddkrig som utlöstes på ett flyg på 6000 meters höjd. Var tvungen att kolla in Youtube-klippet och nu sitter jag här med ett leende på läpparna.

Trevlig lördag!


http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dq_U6fjzgPhc&h=7f11d

torsdag 12 augusti 2010

Göteborgs kulturkalas

Idag tog jag med mig barnen in till stan, vi åkte buss och sedan promenerade vi från Kungsportsplatsen in till Trädgårdsföreningen. Innan vi gick och satte oss vid scenen fick vi undersöka insidan av en ambulans och så träffade vi på två sjukhusclowner! Sedan gick vi och satte oss på en gräsmatta precis bredvid Trädgårdsföreningens scen, där Supersnällasilversara och Stålhenrik skulle uppträda. Det blev dock ingen show för vår del, eftersom PUCKO-VUXNA ställer sig framför alla andra, sätter upp sina barn på axlarna och sen ser vi andra ingenting - trots uppmaningar från arrangörerna att vuxna ställer sig längst bak eller sätter sig ner!!! Man kommer liksom inte så mycket högre upp om man sitter på mina axlar. En jävligt besviken Hannah fick gå därifrån med sin fruktansvärt arga mamma och väldigt trötta lillebror.

Bortanför scenen träffade vi Indevalls i några minuter, innan vi bröt upp - dem skulle vidare till Aeroseums lilla utrymme där inne och jag hade lovat barnen ballonger. Efter en halvtimmas kö så fanns inte Blixten McQueen-ballongen kvar som vi blivit lovade innan - jag gick nämligen dit och skulle köpa ballonger innan showen, men insåg att de där ballongerna troligtvis skulle irritera en hel del i folkvimlet, så jag sa att de skulle behålla dem tills vi kom tillbaka. Det sa killen i mössan att det var helt OK. Han blåste upp dem och sedan hängde han dom där innanför.
När jag kom fram och sa att vi hade hängt undan ett par ballonger, en dinosaurie och en Blixten såg killen (utan mössa denna gång) så frågande ut (han mindes inte att han hängt undan någon ballong) att jag blev irriterad och fräste "Ge mig en sån där motorcykel då!!". Han bad så hemskt mycket om ursäkt, men han hade nog missuppfattat mig då. Jag betalade med sur min och när jag gick ifrån såg jag killen i mössa stå i ståndet bredvid och sälja godis - det var alltså två indentiska killar. TVILLINGBRÖDER!!!! Då började jag bara skratta och så gick vi därifrån. Elias fick dock ett psykbryt när jag inte ville att han skulle hålla heliumballongen själv, utan ville binda fast den någonstans, han skrek ända från scenområdet ut till bussen. Där fick han syn på två poliser och blev knäpptyst. Sen bjussade jag mina barn på varsin mjukglass och jag bara skrattade när jag insåg vilket stooort misstag det var en varm och härlig sommardag som denna!

Elias har inte sovit middag idag och det märks. Han har varit ganska gnällig de senaste timmarna här nu, men Anders har iallafall fått duscha honom och nu sitter han vid TV'n med sin välling. Hannah ska strax komma upp ur badet, hon simmar med simglasögon och badbyxor....
Det blev lite trädgårdsarbete ikväll innan vi gick in. Jag klippte gräset, kanterna och fyllde på med jord under rhododendronbusken, sedan tog jag in ganska mycket leksaker i garaget, för det bara kryllar av dessa på vår lilla plätt! Imorgon är sista dagen på jobbet för den här sommaren, på måndag börjar allvaret i skolan igen...

Elias skulle genast sätta sig och spänna fast bältet!


En sjukhusclown - en sån hade jag velat ha när jag var liten! :-)

Busungar...

Mjukglass vid Kopparmärra. Notera Superman och Spiderman i bakgrunden! :-D

Elias njuter i fulla drag av sin mjukglass...

Hannah också...

En fjäril...:-)

Säsongens första VAB

Igår natt kom Hannah in till oss mitt i natten och lade sig på madrassen på golvet. Efter en timme eller så började hon hosta jättekonstigt och sen...kom kräkningen. Hon sov samtidigt, men vaknade till när jag och Anders rusade upp och tände lamporna. Sen kräktes hon en gång till någon minut efter. Vi fick byta lakan, vända på madrassen och hon somnade om med en gång.

Igår morse vid sjutiden kräktes hon en gång till, men sen blev hon precis som vanligt, förutom att aptiten var som bortblåst - såklart. Vid lunchtid trotsade Jenny farligheterna och kom och hälsade på. Hon fixade en jättegod omelett till oss innan vi tog oss ut på en promenad runt Fagerdal och ner till Clarebergs ridklubb och upp igen. Hannah cyklade nästan hela vägen och verkade inte alls påverkad av nattens händelse. Elias somnade någonstans halvvägs så det var en mycket välkommen vilostund när vi kom hem. Jag lade mig och vilade i sängen medans Hannah tittade på Pongo och de 101 dalmatinerna.

Igår eftermiddag satt jag och surfade lite på Blocket och ramlade in på en loftsäng som jag tyckte skulle vara perfekt till Hannah. Jag ringde på annonsen och jajamensan, den fanns kvar. Efter middagen åkte jag och Hannah ända ut till Hjuvik för att hämta den jättefina sängen, tyvärr var den inte nedmonterad så det tog en stund att få hem den, men tjejen som sålde den var så himla trevlig så det gjorde ingenting!

Vid 22-tiden igår kväll var den uppmonterad och färdig att användas i Hannahs rum! Nu fattas det bara skrivord och några lådor och en skrivbordslampa...:-)

Idag ska vi faktiskt in till Trädgårdsföreningen och titta på Supersnällasilversara och Stålhenrik som var i julkalendern förra året, hoppas vädrets makter är med oss!


tisdag 10 augusti 2010

Vi drog iväg...

Igår var första dagen på förskolan för barnen efter ett långt sommarlov och det verkar ha gått väldigt bra! Det har ju inte varit full barngrupp på vare sig Hannahs eller Elias avdelning. Jenny, Elias ena förskolepedagog berättade att hon var riktigt imponerad över hur hans tal hade utvecklats under sommaren - och jag blev ju så klart stolt som en tupp! :-)

När jag kom ut från jobbet idag sken solen från en klarblå himmel, så jag ringde Anders och frågade om vi inte skulle ta och passa på. Köpa en engångsgrill, lite korv och bröd och lite dricka och bara dra iväg någonstans med barnen. Efter lite övertalning kom vi överrens om att åka till Kippholmen och vi fick med oss våra goda vänner fam Indevall, som gärna åkte hemifrån en stund med oss. Det blev en mysig, men inte riktigt lugn kväll vid havet och de stora barnen var i och badade jättelänge på slutet - kul! Detta är nog en av de absolut sista riktiga sommardagarna för i år, så jag är jätteglad att vi gjorde slag i saken och åkte iväg, impulsivt och härligt!