fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton

Idag är det Valborgsmässoafton och det brukar på sedvanligt vis firas uppe på 4H-gården med majbrasa, ponnyridning, fiskdamm, körsånger osv, men det var så himla tråkigt väder med regn, så Jenny och barnen kom hem till oss och stannade där. Efter en stund ringde Linda och berättade att hon sett min pappa där uppe och undrade om vi också var där...ojsan. Jenny hade glömt säga till honom att vi bestämt oss för att inte gå. Men pappa promenerade hem till oss istället och fick sedan efter en stund skjuts hem av Jenny och barnen som skulle åka hem.

Vi fick inte riktigt nog av varandra idag, utan ska fortsätta det första vi gör i morgon bitti med gemensam frukost hemma hos Jenny - det ska bli jättemysigt! Anders får sovmorgon och jag och barnen får hitta på något kul under tiden!

Hannah i morse, jag tyckte hon var så söt i sitt morgonrufs. :-)

Jacob & Elias tittar på Pippi...

Storasyster!

Finaste Julia och Elias myser i saccosäcken!

Jacob tappade sin 2:a framtand idag!

torsdag 29 april 2010

Tarzan, Klas Klättermus - eller Elias...

Jacket i hakan har knappt fått skorpa innan den lille vispen skapar sig nya skrapsår, blåmärken och sår i ansiktet och lite överallt. Idag hade han skadat sig på överläppen ute på gården precis innan Anders kom och hämtade honom och när jag sitter och granskar bilderna från badet ikväll så ser jag att han har ett gammalt blåmärke i pannan och ett nytt skrapmärke i pannan...hjälp!

Den ena pedagogen berättade att han faktiskt ÄR en liten visp och är det någon som skadar sig, ja då är det ju Elias. De har fått placera honom mellan sig, eftersom han ramlar av från stolen vid varje måltid - han har myror i brallan! Han har så bråttom överallt, men oftast om han slår sig så är han på benen fort som attan igen.

Mammas älskling, vad ska det bli av honom? :-)


onsdag 28 april 2010

Engelskaarbete och kvällsmys!

Idag har jag varit ledig från skolan, men redan vid lunch kom Åsa och vi åt en jättegod caesarsallad med hemmagjord dressing ihop innan Maria kom och vi började då med vårt arbete i engelska. Detta tog hela dagen, vid 17 kom min familj hem och då rymde vi hem till Åsa och färdigställde Powerpoint.-presentationen. Fy fasen vilket jobb, men nu är det färdigt! Jag skjutsade in Maria till Centralen så hon skulle kunna hinna med sitt tåg till Varberg, sedan hann jag faktiskt hem till mina älsklingar så jag kunde få säga godnatt. Vi läste i Elias bilderbok tillsammans, sen somnade Elias rätt snart efter några "mamma, koooom" som inte hade någon effekt. Hannah däremot lyckades riva sig blodig på fingret och fick plåster och så frös hon och så var hon hungrig och så...ja...ni förstår. Men nu sover båda juvelerna och jag har planerat att bli omfamnad av min man i soffan.






tisdag 27 april 2010

Vilken skillnad en timme kan göra

Hämtade barnen tidigare från förskolan. När jag hämtade Elias verkade han ganska trött, men vid gott mod. När vi hämtade Hannah fick jag höra att hon varit trött på eftermiddagen och hon kom gåendes med benen efter sig med rödmosiga kinder från sagorummet. Men sparka sparkcykel, det orkade hon göra, det frågade jag henne. Vi kom hem och både Emma och Julia var ute på gatan så de lekte en stund innan jag bad Hannah komma in i trädgården och hålla Elias sällskap medans jag värmde köttfärsås och spagetti. De lekte så bra och hade riktigt roligt tillsammans.

Eftersom jag bara värmde maten som vi gjort iordning i helgen så åt vi en timme tidigare än vanligt och det gjorde verkligen susen på både humör och matlust. De satt bredvid varandra på kortsidan och Elias busade som vanligt och frågade vad allt på tallriken var för något. Hannah hade riktigt roligt åt sin lillebror och fick värsta skratt-sjukan, hennes glädje var så hjärtlig att jag blev tvungen att stämma in i skrattet och det gjorde ju att Elias fick vatten på sin kvarn och fortsatte spexa. De fick glass till efterrätt eftersom de båda skrapat rent på sina tallrikar.

Strax efter att vi ätit färdigt kom Anders hem som hade haft en lång dag på jobbet. Hannah sprang ut och lekte med de andra tjejerna igen medans Elias och jag gick ut i garaget och hämtade lite grejer för att kunna rensa i häcken, där det växer kvickrot. Han var så himla härlig och på ett så gott humör och ville gärna hjälpa till att gräva. På slutet kom Anders ut och spelade boll med barnen. När det var dags att gå in övertalade Hannah mig att spela spel och vi pratade lite om dagen som varit. Jag frågade henne vad som varit jobbigast idag och vad som varit roligast. Hon kunde inte komma på något som varit jobbigt eller tråkigt, men det roligaste var att skratta vid maten och att gunga Elias. Jag berättade att det jobbigaste idag var att åka till skolan och prata om mitt arbete som jag gjort, eftersom jag hade så ont i halsen och bara hostade. Det roligaste var att vi fick så mysigt vid matbordet och att det sista hon sa till mig innan hon gick till förskolan i morse var att hon älskade mig. Vi fick ett väldigt fint avslut på dagen med den lilla konversationen och det kändes riktigt värdefullt.



måndag 26 april 2010

lördag 24 april 2010

En helt vanlig Lördag?!

Igår vid lunchtid var jag färdig hos sjukgymnast och läkare på vårdcentralen, så jag åkte och hämtade mina barn hemma hos mamma och pappa, det var dags att klippa de små liven. För Elias var det första gången hos frisören, han var något skeptisk till en början, men när han såg Hannah få färg i håret och hårblås, ja då var det inte mycket att välja på! Han var riktigt duktig och Jeanette var snabb som fasen! :-) Hannah fick som vanligt mohikanfrisyr, denna gång ännu kortare än innan och hon var riktigt nöjd när hon fick röd färg i mohikanen och röda blixtar på sidorna. Elias nöjde sig med mohikan, tackade nej till röd färg i håret.

När vi var färdiga där kom jag på att barnen inte hunnit få mellanmål på förskolan innan de blev hämtade, så vi åkte till Mc Donalds på Wiselgrensplatsen för att de skulle få äta middag där. Jag blev imponerad över deras stora tålamod när jag stod i kassan och väntade, de satt stilla som två ljus borta vid bordet och väntade, såg efter mig ibland och pratade med varandra. De åt bra och sedan skulle vi gå ut för att åka rutschkanan utanför innan det var dags att hämta Anders på jobbet. Hannah klättrade upp först och åkte ner, sen kom Elias halvvägs upp för trappan innan han började gnälla. Jag tittade upp mot honom och ser att han är full i KRÄK. Men inte sitt eget. FATTAR NI?!! Jag blev så förbannad att jag skakade. När jag gick in med honom på Mc Donalds igen och var lite stressad över kräket över hela honom och bad om papper och en påse att lägga kläderna i eftersom han hade fått någon annans kräk på sig sa tjejen i kassan "ursäkta, ser du inte att jag har en beställning att ta hand om?". Min haka hamnade nere på golvet och jag fick dra av honom kläderna utan att torka eller något och stormade ut från restaurangen med en pojke springandes i strumplästen och tunn skjorta. Vi hämtade upp Anders och sedan åkte vi hem. Usch. Jag ryser fortfarande när jag tänker på det.

Jag lämnade familjen hemma och sedan åkte jag vidare hem till Camilla i Mölnlycke för att träffa mina allra bästa vänner. Alla utom Linda, som hade sex anledningar (barn) att inte kunna komma, sen skulle de även fira de två yngsta pojkarnas födelsedagar också...
Jag, A-L och Camilla käkade tacos tillsammans med Camillas barn och vi satt och tjattrade till runt 22.30 då Sandra och Malin kom. Tiden går så väldans fort när man har roligt och TJOFF var klockan 01:45 och jag åkte hem!!

Idag började dagen med att vi fick åka till Backa Läkarhus jourcentral med Elias som halkade i duschen och slog upp ett stort jack i hakan. Han blödde jättemycket och jag blev otroligt stressad och rädd. Vi lämnade Hannah hemma hos Julia och åkte iväg. Tjejerna (sköterskorna) blev glada att se mig, men tyckte så synd om Elias. Läkaren kom ganska snabbt och gav oss två val - antingen att åka med remiss till Östra för att söva honom och sy, eller tejpa och hoppas på ett så litet ärr som möjligt. Jag tycker det är en risk att söva för ett sådant "litet" ingrepp, så vi valde att tejpa och plåstra om. Elias blev förtvivlad när vi höll fast honom och skrek aj aj aj, men var så tapper så slutet! Han somnade på vägen hem i bilen, utan nappen.

Jag bestämde mig för att åka in till Nordstan och utnyttja diverse rabatter och presentkort och för att köpa present till Hannahs kompis Magnus som har kalas på Lek- och buslandet i morgon. Jag frågade Hannah om jag skulle leta efter någon fin tröja till henne och vet ni vad hon svarade?
- Ja, köp något så coolt att jag får ont i ögonen!! :-)

Samtidigt som jag var i Nordstan hämtade jag ut medicin på Apoteket och köpte kompresser och ny sårtejp, eftersom jag var helt säker på att plåstret på Elias haka skulle lossna rätt omgående. Jag hittade SÅ snygga coola klänningar/tunikor till Hannah och även en tröja med traktorer på till Elias. Till mig hittade jag en rutig tunika/skjorta och tre tunna toppar plus underkläder och leggins. Jag är så himla nöjd!!

Jag hade rätt om plåstret på Elias haka, det fick inte sitta kvar länge. Första gången fick jag dra bort alltihop och börja om. Andra gången lyckades han dra bort allt själv. Då tappade jag tålamodet och sa till Anders att vi skulle bli tvungna att sy ändå, men Anders var envis så vi åkte hem till mina föräldrar för att använda deras lite starkare plåster och för att samtidigt hälsa på dem, såklart. Jag är glad att jag följde Anders vilja denna gången, för det gick jättebra och Elias accepterade plåstret denna gång och var nöjd resten av kvällen. Men jag undrar hur mycket Elias kommer skada sig under sin uppväxt med tanke på att han redan slagit ut en tand och slagit upp ett jack i hakan vid endast 2 års ålder….

När vi skulle åka hem frågade Hannah om hon fick sova över och hon blev väldigt glad när mormor och morfar sa att det var OK. Imorgon åker jag och hämtar henne inför ridningen och samtidigt stannar Elias kvar där en stund så att även Anders har möjlighet att följa med och titta på vår duktiga ridtjej!

Imorgon eftermiddag har som sagt Hannah blivit bjuden på kalas på Lek- och buslandet och detta är något hon ser fram emot riktigt ordentligt. Samtidigt ska jag faktiskt passa på att åka och hälsa på min tvillingsyster - om hon nu inte har haft så kul ikväll och i natt att hon inte orkar med besök....;-)


Långhåriga barn i väntan på frisören...

Hannah var först

Sen var det Elias tur!

Jeanette fick skynda sig...:-)

Mina två fantastiskt coola och underbara barn! :-)

Mallpotta! :-)

Coola blixtar...

Smaskens med pommes!

Ann-Louice, ett sällsynt inslag i vår vardag! :-)

Sandra

Malin

Värdinnan, Camilla

Min fina pappa, Stone Mountainman

"Stackars Jack"...

Vinnare!

Jag har ikväll dragit en vinnare i tävlingen om kläder/matset från Pingpong barnkläder och vinnaren är.....


Elinor S


GRATTIS, Elinor! Jag kommer höra av mig till dig per mail!

Tack alla som varit med och tävlat, det har varit jättekul att få hålla i detta och roligt att så många varit intresserade!

fredag 23 april 2010

Kanondag!

Vi cyklade till förskolan idag. BIG MISTAKE! Regn och blåst är ingen bra kombination, speciellt inte i motvind. BLÖTA glasögon och i stort sett bara FRÄS i hörapparaterna...men Elias älskar att åka där bak på cykeln och Hannah är så himla tapper trots att det är tungt vissa bitar. Hon längtar nog väldigt mycket till sin födelsedag då vi ska åka och köpa ny cykel....:-)

Idag gör jag en fuling och hoppar över engelskan. Men i gengäld sitter jag med min rapport som jag blir totalt vansinnig på och lackar ur då och då, men den SKA bli färdig idag, så jag slipper lägga helgens dyrbara familjetid åt sidan!

Vid 12:30 ska jag till sjukgymnasten, 13:15 har jag tid på vårdcentralen och 14:30 ska Hannah och Elias klippa sig. Det är full rulle här idag, men tack vare mina gulliga föräldrar så ska allt gå i lås.

Ikväll ska jag träffa 4 av mina 5 bästa vänner för en härlig tjejkväll hemma hos Camilla i Mölnlycke. Det ska bli så otroligt roligt att träffas igen!! A-L är ju inte nere så ofta eftersom hon bor i Funäsdalen, men nu ska vi förhoppningsvis träffas 2 gånger på mindre än en månad! I slutet av maj har vi bestämt att vi ska åka upp till A-L och hälsa på. Än så länge verkar det som det bara blir jag och Camilla som åker och då ska vi flyga upp istället för att köra de nära 90 milen upp...

Det här kommer bli en kanondag, bara jag blir färdig med rapporten!!!

tisdag 20 april 2010

Flera bilder säger mer än några ord...?

Har inte så mycket att berätta, så jag låter mina mobilkamerabilder tala sitt eget språk om vad vi har haft för oss!
Ovanligt med en bild på mig...:-)

Hannah spelar bandy ute på gatan

Gosegos!

Tackblomma från sekreterarna på min LIA!

Jag och Elias vid trägårdsgungan!

Smilar upp sig!
Syskonkärlek...

Brandmannen...


Njuter av våren i sandlådan!



Kollar in nya kokboken...

Säsongens första grillning!

Tittar ut på grannarna

Lastbil!

Busig...

Hannah ville plötsligt vara en prinsessa med tiara, ring och klänning...

Lagar bilen!
("Bilen söndeee!")

Äter frukost ihop

Med chokladmask och cider på SPA!

Chokladfondant!

Elias har plockat en vitsippa!

Göteborgshjulet!
(På väg till skolan)


Somnade framför TV'n.
Att trotsa förskolepedagoger tar ut sin rätt...mer om det en annan dag!