tisdag 9 november 2010

Höst- och kalasbilder

I förra veckan tog Anders ut barnen i "trädgården" och krattade löv. Han är så söt min man, som tänker på hur mycket jag uppskattar foto-minnen, så han tog en bild på barnen ute vid skottkärran! Sedan var det dags för pärlhalsband, det ville absolut Elias göra och Hannah var inte sen att hänga på. Härligt när barnen leker/umgås så bra tillsammans!

I söndags var det dags att åka till Strömstad och hälsa på familjen Winge-Kläth, eftersom Rasmus fyller 2 år nu i veckan. Vi hade med oss ett relativt stort paket inslaget i Blixten McQueen-papper och i paketet låg en doktorsväska! Elias har pratat om det där paketet en hel del de senaste dagarna och han vill också ha Blixten-paket. Lugn, bara lugn....jul och födelsedag hägrar runt hörnet!

Uppe i Strömstad väntade Anders familj, alltså Kerstin, Björn, Rasmus, Christer & Berit samt gammelmormor, morbror H-C och moster Eva, som hade tagit sig från Oslo för att fira 2-åringen och kanske lite för att träffa oss andra också! :-)

Hannah hade dock frusit lite i bilen och somnat en stund och blev tröttade och tröttare, med mycket glansiga ögon och tempen visade först 37.7, 38 och sist 38.3, vilket botades med Alvedon. Hon var ganska pigg ändå och på kvällen var hon som vanligt igen. Vi blev bjudna på bakeoff-bröd med diverse smaskiga pålägg innan vi åkte hem. Det är alltid lika mysigt och roligt att träffa allihop, speciellt Kerstin, Björn och Rasmus, eftersom vi träffas så sällan och bor så långt ifrån varandra att träffar måste planeras ganska långt i förväg!

Igår var Anders hemma med Hannah, eftersom barnen måste ha en feberfri dag innan de går tillbaka till förskolan. Detta bekymrade inte Hannah ett skvatt, utan hon var nog mest glad att få ha pappa för sig själv. De hade spelat spel och myst hela dagen. Jag var hemma hos Åsa och pluggade, ett snabbesök på Sahlgrenska och sedan handla lite mat och hämta Elias tidigare från förskolan och sedan upp till Åsa igen för att plugga inför psykologitentan på onsdag. Känns fruktansvärt flummigt och svårt att greppa, men jag är ledig nu på förmiddagen och har för avsikt att läsa igenom kompendiet två gånger till idag, innan jag ger upp!

Det SNÖAR här i Göteborg, vilket fick mig att få en sorts stress-känsla i kroppen, varför vet jag inte riktigt. Den är inte riktigt välkommen ännu, den här vintern. Speciellt inte med tanke på att jag ska ut i kollektivtrafiken senare idag, och vi vet ju hur Göteborgstrafikanterna hanterar första snön!!! Men barnen var förstås överlyckliga, de gjorde varsin snöboll innan de gick till förskolan med Anders. Elias blev förtvivlad över hur kall han blev om händerna efteråt, men nöjde sig med att få låna pappas handskar hela vägen bort till bilen, det såg ganska roligt ut när han gick iväg....


Krattar löv tillsammans


Pärlhalsband fixas!


Hannah och Elias hjälper Rasmus att öppna paketen...


Gammelmormor Kirsten och moster Eva!


Väldigt spännande detta...


Hans-Christian var också med!


"Låna den, Masmus"?
- NÄ!!


Elias är med lite överallt, här tar han över rollen som födelsedagsbarn....


Jasså, du säger det....


Födelsedagsbarnet med flygplanet han fick av H-C.


En febrig Hannah myser hos pappa


Knäckebröd åts till förbannelse. Även smulorna var en förbannelse! :-)


Jag ser det snöar!


2 kommentarer:

Matilda Barnboksillustratör sa...

mysigt att få egen pappadag för hannah!
ni ser ut att ha haft några härliga dagar! skönt!

sv: haha, som sagt: fika bör man annars dör man! ;)
kaffe, knäckebröd och morot? med dipp?
och en chokladbit till det röstar jag på! ;) hehe!

Jenny sa...

Ni verkar ha haft en bra helg och vissa även en skön start på veckan! Kram kära syster