onsdag 21 september 2011

Kycklingfilé med persikobulgur




4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk torkad oregano
  • ½ msk smör
  • salt + svartpeppar

Sås
  • 1 stor citron + till bulguren
  • 2 dl matyoghurt
Bulgur
  • 2 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 stor rödlök
  • 2 avokador
  • 2 persikor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 5 msk citronsaft
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Krydda kycklingfiléerna med 2 tsk oregano, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Bryn filéerna runt om i 1 msk smör 3 minuter. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen 15-20 minuter. Skiva filéerna.
  3. Sås: Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv ner 1 tsk skal i yoghurten (spara citronen till bulguren) och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Bulgur: Koka bulguren med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i en sil.
  5. Skölj och skär gurka och paprika smått. Skala och finhacka löken. Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i mindre bitar. Finhacka persiljan.
  6. Blanda bulgur med grönsaker, avokado, persikor och persilja. Tillsätt 2 msk olja, pressa i 5 msk citronsaft och krydda med salt och peppar.

    591 KCAL/portion
    26 g fett, 41 g protein, 44 g kolhydrater
Recept ur LAGA LÄTT, Nummer 8, Augusti 2011.

Inga kommentarer: