lördag 28 februari 2009

Loftsäng...

Kvällen spenderades i goda vänners sällskap. Linda, Fredrik & Elmer kom och åt middag med oss. Barnen lekte som vanligt jättebra och vi fick sitta och prata i lugn och ro (Anders säger nog inte samma sak...) och äta både förrätt och varmrätt.
Till förrätt hade vi gjort Anders "paradrätt", fyllt avocadoskal med mosad avocado, fetaost och hackad rödlök. Detta bjöd han på första gången vi sågs, uppe i Luleå i hans studentlägenhet. :-)
Varmrätt blev vår favoritpasta-rätt, "Lyxpasta", som bestod av tagliatelle med en pastasås av kräftstjärtar, creme fraiche, limejuice, senap, honung och dill. SMARRIGT!
Till Melodifestivalen bjöds det glass med nougatsås samt ostbågar. Jag tror jag rullar i säng snart...

Vi har ärvt en loftsäng av kusin Melvin och idag monterade Anders upp den. Gissa om Hannah var lycklig! Hon sov till och med middag idag! Så här lycklig såg hon iallafall ut när hon skulle sova för kvällen.




Hannah diggar...

Barnen dansar!

Elias diggar till "Klappa händerna"

fredag 27 februari 2009

Chocolate cupcakes

Här kommer en bild på mina Chocolate cupcakes!



Cupcakes...

Idag ska vi få besök av Elmer, Melvin och Lukas mammor, Linda & Annica. Linnéa sover över hos sin farmor så hon kan tyvärr inte komma på mitt avskedskalas. :-)
Vi ska försöka oss på att baka cupcakes från boken "Piece of cake" av Leila. Spännande!
Det blir chocolate cupcakes och Peanut butter cupcakes...yummie.
Bilder kommer såklart senare!

torsdag 26 februari 2009

Bindande kontrakt...

Hannah strular alltid med maten. Det är alltid något som inte är bra. Hon sitter oftast bara och stojar, leker och busar. Jag blir SÅ stressad av detta och mår ibland riktigt dåligt av att bli så arg som jag blir på henne.
Igår åt vi potatis- och purjolökssoppa med ostsmörgås. Hon åt inte upp sin LILLA portion, utan åt bara smörgås. Jag sa till henne att hon måste äta upp, annars kommer hon bli hungrig på kvällen när hon ska sova och det är inte roligt att gå och lägga sig hungrig.
Men hon ville bestämt inte ha mer mat, så hon fick gå från bordet.
På kvällen ville hon ha smörgås, klockan var 20. Jag sa NEJ. Om hon hade ätit upp sin portion utan problem hade jag inte haft några bekymmer med att ge henne kvällsmacka, för då har hon ju iallafall ätit?
Det blev lite bråk och till slut var jag gråtfärdig och bad Anders gå ner och fixa ett glas yoghurt till henne iallafall. Mitt hjärta värker ju om hon verkligen ÄR hungrig vid läggdags, man vet ju aldrig riktigt säkert.

Iallafall, Anders var pedagogisk och hade stort tålamod med både mig, Hannah och Elias igår, vilket jag är väldigt glad för idag.
När Anders hade läst saga och borstat tänderna på henne kommer han ut med en lapp till mig. Ett bindande kontrakt! Signerat också, för den delen...

Min Alla Hjärtans Dag-present till Anders...

Två veckor innan Alla Hjärtans Dag vann jag en auktion på Tradera.
Jag har helt snöat in på VÄGGORD! Sitter och drömmer om alla fina ord, citat och egna meningar det finns som man kan sätta upp på väggen.

Men iallafall, jag hade Anders i åtanke när jag budade på den här auktionen, eftersom väggordet skulle sitta inne i vårt sovrum.
Vanligtvis kostar ett Väggord att köpa ca 400-500 kronor, men detta budade jag och vann för 88 kronor! Med frakt gick det på 127 kronor, helt otroligt!
Iallafall, han fick presenten på Alla hjärtans dag, men vi har inte kommit oss för att sätta upp det. Men idag somnade Elias i sin säng, sover fortfarande och jag ville så gärna få upp det!
Med blod, svett och tårar fick jag upp det! Visst blev det fint?!


onsdag 25 februari 2009

Minnesvärda bilder...

Några bilder ur skafferiet igen. Åh, vad härligt med sommar!
Sommar och häst, mina favoriter! :-)







tisdag 24 februari 2009

Grattis, Victoria & Daniel!

Jag blev så genuint GLAD när jag läste på Aftonbladets hemsida idag att Kronprinsessan har förlovat sig med sin Daniel, efter 7 år tillsammans.
Tänk att de äntligen ska gifta sig!
Jag tittade på Aftonbladets webb-tv och såg detta klippet. SE så LYCKLIG hon ser ut! Hela Victoria lyser av glädje!!
GRATTIS & LYCKA TILL!!

Jag har sagt upp mig!

Ja...jag har verkligen sagt upp mig.
Efter att ha fått ta så mycket skit under de sista åren som anställd har jag tröttnat.
Fick igår reda på att min chef inte vill bevilja min tjänstledighet för studier "för det har ingenting med min arbetsplats att göra.
Det är olagligt att neka pga detta, men det skiter dom i. Jag orkar inte fajta. Tyvärr!
Så idag sa jag upp mig med omedelbar verkan.
En annan dag ska jag berätta hur allt gått till, från början till slut...

söndag 22 februari 2009

Jag vill göra som flickan på TV...

Hannah borstade håret innan sovtajm ikväll och sa till mig helt plötsligt:
"-Mamma, jag vill göra som flickan på TV!"
Sen började hon...visst är hon söt?
Vilket VACKERT hår hon får av Barnängens schampo...;-)








lördag 21 februari 2009

Canon 50 mm 1.8

Jag suktar efter ett nytt objektiv. Det är ett Canon 50 mm 1.8


Det här objektivet väger bara 130 g och är det lättaste av alla EF objektiv. Det har Gauss-konstruktion och ger hög skärpa av motiv på alla avstånd.
SNÄLLA tomten eller Skatteåterbäringen - låt mig ha råd med detta SNART!
Ska ju fota min bästaste bästis A-L och hennes Micke när de gifter sig till sommaren och då hade det varit väldigt roligt att kunna använda mig av detta!

Världens goaste kille!

Kolla den här bilden, den passade inte riktigt på hemsidan, den var så suddig, men jag redigerade lite så den passar här iallafall.
Åh, vad han var lycklig när han såg kameran! Han visste att han hade gjort något busigt när jag skrattade åt honom och hans "halvnakna" överkropp. :-D



Veckomeny

Lördag: Fajitas
Söndag: Revben med potatisgratäng, grönsallad
Måndag: Potatis- och purjolökssoppa
Tisdag: Fiskfilé med panering av pinjenötter, basilika och havregryn
Onsdag: Köttfärssås med spagetti
Torsdag: Kasslergryta med soltorkade tomater
Fredag: Pasta Carbonara

Nu åker jag och veckohandlar, Anders sticker ut med barnen och åker pulka och lämnar återvinning...

torsdag 19 februari 2009

Visste du att?

En sak som du som läser kanske inte visste om mig, är att jag har förlängt mitt högerben.

Jag föddes med klumpfot samt en benlängdsdifferens på 4,5 cm.
Hela mitt liv har jag varit tvungen att ha skor med förhöjning. Tänk dig de snyggaste ridskorna eller de finaste examensskorna. Med 4 cm förhöjning på höger sko. Plus ett långt band att ha virat kring benet för att inte skon skulle åka av.
Foten var ställd, så jag alltid gick på tå. Vanliga skor var inte att tala om.
Jag minns inte om jag ofta hade ont, men jag vet att jag tyckte det var jobbigt när jag red lektion på den stora ridskolan och jag hela tiden blev tillsagd att sätta ner hälen. Det GICK ju inte! Hur gärna jag än ville.

Jag var 15 år, den 10 oktober 1994. Det var den dagen som förändrade mitt liv, på många sätt.Då var jag gymnasiestudent, gick naturbruksgymnasiet i Dingle, inriktning Djurvård. Min stora dröm var att arbeta med djur. Jag ville bli veterinär.

Jag hade förberett mig mentalt för detta i ett halvår.
Men trots all förberedelse så kunde jag aldrig föreställa mig den smärta jag skulle behöva gå igenom under de kommande månaderna. Metoden som skulle användas kallas Ilizarov-metoden.
En stor ställning runt benet.
Jag hade sex pinnar genomborrade i mitt höger underben, tre stycken gick genom foten. De kapade benet på två olika ställen.
Varje dag i tre månader skruvade jag. 4 gånger per dag, ett kvarts varv. 1 mm per dag.
Det gjorde så fruktansvärt ont. Tänk er växtvärk. Växtvärk x 100, jag tror inte det ens räcker.
Nätterna var värst. När jag var ensam med smärtan. Ibland, på helgerna när jag var hemma från skolan, så ropade jag på mamma och pappa, så de fick sitta brevid mig. Ibland fick min tvillingsyster komma och massera och klappa. Bara hålla sällskap. Kan tänka mig att dom kände sig maktlösa!
Jag missade otroligt mycket i skolan. De praktiska ämnena gick ju inte att genomföra. Som att t ex vara med i ladugården, att rida och köra hästarna och att bygga kaninburar.






I december 1994 träffade jag en annan läkare vid ett återbesök. Han frågade mig, utan att ens ha mätt på röntgenbilderna: "Hur känns det, har du skruvat färdigt nu?"
Jag blev först ställd, men sen sa jag "Ja, det tror jag".
När jag kom tillbaka i februari och träffade min vanliga ortoped kom de fram till att jag inte ALLS skulle slutat skruva i december som den andra läkaren sa. Jag skulle hållt på i ungefär 3-4 veckor till.
Så jag har fortfarande en benlängdsdifferens på 1,5 cm. Detta grämer mig fortfarande.
Jag var tvungen att ha den här ställningen på mig väldigt länge efteråt, för det tog ju tid för benet att läka ihop. När jag i maj skulle bli av med ställningen ville min ortoped räta upp min klumpfot, till rät ställning. Det var jag villig till, eftersom jag då i min enfald trodde att jag skulle kunna ha normala skor på mig.
Man har tre ben som går horisontellt i fotleden. Det mittersta tog dom bort från min fotled. Rätade upp foten, lät den ena pinnen som jag hade genom foten sitta kvar och gipsade in den i ett gips.

Så gick jag hela sommaren. FYYYY vad tråkigt jag hade den sommaren. Jag lovade mig själv och alla i min omgivning att jag SKULLE, hur sent på sommaren/hösten jag än blev av med gipset skulle jag bada.
I mitten av september blev jag av med mitt gips. Efter mycket om och men. När kvinnan som var på ortopeden skulle ta bort mitt gips drog hon och drog hon. Jag skrek och var jätteledsen, jag sa att det gjorde ont. Jag berättade att jag hade en pinne kvar i hälen, som var fastgipsad. Hon trodde mig inte. Och drog ännu mer. Till sist blev min mamma så förtvivlad att hon gick ut i korridoren och skrek. Ortopedteknikern gick till slut och ringde min ortoped. Som bekräftade att jag hade en pinne kvar i foten. Detta hade han glömt notera i min journal...

Men, tillbaka till badet.

Tänk er, det var ganska kallt. Jag hade inga som helst muskler i benet, eftersom jag inte hade använt det på nästan ett år.
Jag dök i. Wiiiii, vad kallt det var! Jag fick andnöd och hade svårt att ta mig tillbaka till bryggan där mina föräldrar väntade. Jag såg min panik reflekteras i pappas ögon. Men jag kom upp. Lycklig!






Jag gick med kryckor ganska länge efter detta, såklart. Men det oroade mig att smärtan inte försvann. Jag hade jättesvårt att stödja på foten och kunde absolut inte gå utan kryckor någon längre stund.
Jag var på otaliga återbesök hos min läkare. Han gjorde väl vad han kunde, antar jag, men jag tyckte ändå inte han gjorde nog. Jag lämnade in en stämningsansökan till patientskadenämnden, som aldrig gick igenom. Pga min medfödda klumpfot var detta tydligen något jag mer eller mindre skulle räknat med.
Jag fick "tuppkam" injicerat i fotleden vid två tillfällen. OTROLIGT smärtsamt. Men det funkade. Ingen smärta! I en si så där halv dag. Sen blev det sju resor värre, eftersom jag glatt trampat omkring på foten i flera timmar, av ren och skär lycka.
Det sista som gjordes, 1999, var en steloperation av min fotled. Till ingen nytta, tyckte jag då.
Smärtan fanns kvar. Efter några år kom vi överrens om att jag skulle byta ortoped, eftersom jag var så rysligt bitter.

Nu, 10 år senare, har jag oftast inga problem med att promenera långa sträckor. Men stå länge på samma fläck går bara inte. Utan skor kan jag inte gå. Jag har ständigt sandaler på mig inomhus. Om jag på natten måste gå ner till köket och fixa välling till min son känner jag ibland på morgonen smärta om jag gått utan sandaler.
Jag har fortfarande ortopedtekniska skor. Handgjorda skor. Oftast är jag väldigt nöjd med dom, men de kostar mycket och jag har bara rätt att beställa två par per år. TVÅ PAR PER ÅR. Det är så löjligt så jag knappt kan skriva det.

Men jag är nöjd med livet ändå. Jag är glad att jag förlängde benet, att jag vågade, för jag gissar på att min kropp skulle kapitulerat av benlängdsskillnaden ganska snart. För det var ju egentligen inte benförlängningen som gick fel, förutom att den avslutades för tidigt.
Men jag har fått offra mycket. Får aldrig tillbaka de "förlorade åren".
Trots allt detta har jag fått otroligt mycket genom andra vägar.
Förändringar är inte alltid roliga, men oftast så löser det sig ändå, bara man låter det ta lite tid ibland.
För att citera min favoritskådespelare Tom Hanks i "Forrest Gump".

Life is like a box of chocolate -
you never know what you're gonna get


onsdag 18 februari 2009

tisdag 17 februari 2009

Hemlis avslöjad!

Några av er vet redan, men för de flesta av er har jag haft en hemlis! Jag sökte i januari till utbildningen "Hälso- och sjukvårdsdokumentation".
Den 4:e februari gjorde jag ett test i engelska, svenska och data på KY-akademien.
Det kändes väldigt bra när jag väl gjorde testet, men efteråt blev jag ju naturligtvis osäker.
Men förra veckan blev jag kallad till intervju! Så i fredags, den 13:e, var jag på intervju och där var jag jättenöjd med vad jag fick fram och jag tyckte jag fick ut bra svar på de frågor jag hade. Jag fick också reda på att jag hade jättebra resultat på testerna. Skönt!
Helgen har varit full av nervositet. Många känslor, för jag var ju verkligen SÅ taggad! Jag ville så gärna!
Så idag, när jag stod ute i trädgården och gungade en lycklig Elias kom postbilen. Jag blev helt darrig när brevbäraren stannade vid vår brevlåda och lade ner en vitt kuvert tillsammans med lite reklam och en tidning.
Jag ringde pappa och sa "Nu får du komma hem till mig, för jag har fått ett brev från Göteborgs stad Utbildning och jag vill inte öppna det själv. Vill inte stå och gråta med Elias på armen om jag inte har blivit antagen!".
Pappa bara skrattade och sa att jag visst skulle öppna brevet.
Jag ringde min kära Anders istället, han satt på sitt hotellrum nere i Österrike och blev lika nyfiken som jag. Så öppnade jag. Glipade lite på kuvertet och såg de stora bokstäverna:

ANTAGEN.

Kan ni FÖRSTÅ hur lycklig jag blev??
Och grät i trädgården med Elias på armen, det gjorde jag ändå!!!
Jag börjar den 2 mars, så jag pratade med jobbet och skickade idag in min riktiga ansökan om tjänstledighet för studier. Hoppas nu inte det krånglar!!
Jag är så lycklig, så glad och så lättad! TAGGAD.

För övrigt så är jag ensam med barnen tisdag till torsdag. Anders åkte till Österrike i morse för att träffa en leverantör.
Elias har varit lite piggare idag, kunnat leka iallafall TVÅ minuter på sitt rum själv.
I eftermiddags hämtade pappa Hannah på förskolan och tog med henne hem, så jag och Elias sov middag. Elias ute i vagnen, jag på Anders sida sängen.
När jag sedan hämtade Hannah så var min morbror och hans fru på besök. Dom har jag inte träffat sedan morfar Rolands begravning, så det var ett trevligt återseende.

Elias har somnat med halvöppet fönster en stund, ska snart gå in och stänga. Det är fruktansvärt varmt här uppe fortfarande.
Hannah ligger och lyssnar på Madicken på Anders Ipod.
Ska väl gå ner och fixa i köket och sätta på en tvätt innan läggdags...

måndag 16 februari 2009

Midsommartårta...

Titta vad jag hittade i mitt bild-skafferi...

Den här tårtan åt vi på midsommarafton förra året. Vi firade även Hannah som fyllde 3 år dagen innan.
I år fyller Hannah 4 år på midsommarafton - undrar hur hennes tårta kommer se ut då?
Men nu tänker jag fortsätta drömma vidare om den här himmelskt goda tårtan...






Jag - en prenumerant!

Jag har börjat prenumerera!
ArlaKöket har startat en egen kanal på Youtube, där man bland annat kan se Tommy Myllymäki som visar hur man snyggar till uppläggning av puré och så kan man ladda upp egna videoklipp. Så här skriver de på sin startsida:


"Här kan du lämna ett videoklipp där du tipsar om något som har med mat att göra. Det kan till exempel handla om hur du hackar en lök på ett smart sätt, hur du ser om fisken i fiskdisken verkligen är helt färsk eller hur man lyckas få till den perfekta konsistensen på en crème brulée. Ditt tips kan också handla om dukning , snygg uppläggning eller hur du enklast fixar rent och snyggt i köket."

Undrar om jag ska lämna in ett videoklipp där jag gör min populära köttfärspaj...;-)

Host & snörvel

Elias är väldigt förkyld. Jag menar VÄLDIGT förkyld. Näsan rinner konstant, han hostar mycket och ofta och febern går upp och ner.
Inatt vaknade han vid 01 och var alldeles blöt av febersvett. Stackars liten! Han drack en halv nappflaska vatten efter 2,5 ml Ipren, sen somnade han om till kl 06:54.
Det är måndag idag och det innebär att jag har båda barnen hemma hela dagen. Eftersom vi är halvsnoriga och hostiga alla tre kände jag inte för sällskap idag så vi har bara varit hemma och läst böcker, pusslat och tittat på film.

Vi har haft besök av Jio Eltjänst idag. Serviceteknikern Fredrik fixade ventiler, termostater och allt vad det hette. Han bytte ut några saker, det tog ungefär en timme, sen åkte han igen. Hoppas nu det funkar och att vi får normal värme här på övervåningen.

Elias sover nu, Anders kom precis hem! Han åker dock till Österrike imorgon och är tillbaka på torsdag kväll. Känns tufft nu när vi är sjuka, men det ska nog gå bra. Tack och lov är ju Hannah back on track så hon får gå till förskolan i morgon.

Imorgon eller på onsdag får jag reda på om min föräldraledighet tar slut den 2 mars! :-)

söndag 15 februari 2009

Kerstin och hennes son...

Titta vilken fin bild jag fick på lill-kusinen Rasmus och hans fina mamma igår!







lördag 14 februari 2009

En dröm har gått i uppfyllelse!

Hannah har fått åka häst och släde!!
Vädret i Uddevalla har varit fantastiskt idag.
Tack snälla Gösta för att du & Sandina ställde upp för oss idag!
Håll tillgodo med två bilder, resten kommer upp på hemsidan i morgon!




Så här ser det ut hemma hos oss!

fredag 13 februari 2009

Sover utomhus inomhus!



Så här sover Elias inatt. Vi har öppnat fönstret i hans rum, han ligger i overall, mössa och vantar.

Han lät lite rossligt och hes i eftermiddags och eftersom det är bra med frisk luft när man har "krupp" gjorde vi slag i saken och låter honom ligga och sova i frisk luft. :-)

Barnen gungar i trädgården!

Elias sitter på Hannahs Bobbycar!

Elias sitter på Hannahs bobbycar!

Barnen leker i sängen

Man får ju inte hoppa i sängen, men va sjutton...;-)

Filmvisnings nr 4

Hannah gömmer sig...:-)

Filmvisnings nr 3

Elias bär runt på en resväska!

Filmvisning nr 2

Elias visar sina klätterfärdigheter...:-)



Kolla in mohikanen...;-)

Barnakuten fick fint besök inatt

Inatt vid 12-tiden vaknade jag av att någon, trodde det var Hannah, ropade. Jag ropade tyst tillbaka "Jag kommer, Hannah!".
Gick in till henne, men hon låg ju och sov?!
Öppnade dörren till Elias och där stod han och lät som en skällande hund. FY, vad rädd jag blev! Han hade inga stora svårigheter att andas, som jag kunde se eller höra, men det lät ju fruktansvärt!
Väckte Anders, som fick hålla honom medans jag ringde till Sjukvårdsupplysningen.
Han lät OK under tiden jag pratade med dom, men de sa att om jag var orolig skulle jag åka till Barnakuten på Östra sjukhuset.
Vi bestämde oss för att ha Elias mellan oss en stund och se hur det gick.

Precis innan vi gick in till sovrummet hörde vi "Johan?, Johan?" från Hannahs rum. Hon drömde om en Johan...vi känner ingen Johan? :-D

Vi gick sedan in och lade oss i vår säng med Elias.
Det tog inte mer än 15 sekunder, så lät som han en hund igen. Så det var bara att ta på sig kläder och åka till akuten!
Anders stannade hemma med Hannah.
När jag kom upp fick vi fylla i ett papper och sen kom vi in på ett undersökningsrum.
De tog tempen, puls och syresättning, allt såg bra ut.
Sjuksköterskan tog med mig till nästa väntrum, som låg precis vid expeditionen, för att de skulle kunna höra när han fick ett anfall igen. Hon gav honom stark saft, som ju är slemlösande.
Jaha...sen var det bara att vänta.
Elias gick runt och var hur nöjd som helst. Inte ett enda hostande, ingenting.
Efter 2 timmar, vid 02:30, gick jag och frågade vad dom egentligen ville höra, för hosta, det skulle han inte göra.
Då sa de att vänta, det skulle vi få göra. Det fanns barn där ute som hade väntat sedan 18 i går eftermiddag.
Då bestämde jag mig, efter rådgivning, att åka hem igen. Rekommendationerna var att sätta honom upp och mycket frisk luft och om han började låta igen.
Vi åkte hem, han somnade i bilen och lät ingenting.
Hela natten har varit lugn och tyst.
Inte ett tecken på att låta som han gjorde vid 00-tiden, tack och lov!
Vi kom hem vid 03-tiden, så Anders stannade hemma idag.
Nu ligger Elias ute och sover, Anders sover i sin säng. Han var ju också trött, han hade haft svårt att somna inatt efter att vi åkte.

Hannah är snorig, men ingen feber just nu.
Hoppas nu bara vi kan åka till Uddevalla i morgon, för där väntar ju världens roligaste överraskning på Hannah - att åka häst och släde efter Göstas Nordsvensk, precis som Emil gjorde!!!
Vi har inte vågat säga något till henne, eftersom planerna lätt ändras...

torsdag 12 februari 2009

Filmvisning!

Tänkte först börja med att visa en film på när Elias äter! Så här duktigt har han inte ätit sedan dess, det är 3 veckor sen ungefär. Märk hur han verkligen sorterar ut maten. Korv först! Sen MÖJLIGTVIS pasta. Grönsaker går fetbort...;-)

Min stund på dagen...


Inatt har Hannah sovit hos mormor och morfar. Igår hostade hon lite, men det var absolut inget som störde varken henne eller oss.
Imorse kom pappa upp med henne innan förskolan för att byta kläder och sätta på overall.
Hon snorade väldigt, men jag reagerade först inte på det, tänkte det var för att det var så kallt ute.
Sen började hon hosta och sen insåg jag att hon var lite glansig i ögonen. Då ville jag inte släppa iväg henne till förskolan, utan berättade för henne att hon var förkyld och kunde smitta sina kompisar och sina fröknar och att jag ville ringa och säga att hon inte skulle komma idag.
Hannah nickade bara och tog av sig skorna igen, så hon var nog inte så upplagd för förskolan ändå. Direkt ville hon sitta vid köksbordet och rita, så det gjorde hon en timma.
Vid 10-tiden kom pappa tillbaka, det var dags för Elias att sova och pappa ville gärna promenera med honom. Hannah ville då vila i soffan med "Bee Movie", så det fick hon.
Hon fick lite russin och torkad aprikos framför TV'n, sen bad hon om nässpray och hostmedicin, för då hade hon börjat hosta ordentligt.
Jag hade då suttit och sytt och fixat med en present till en kompis, så jag glömde av tiden. När jag gick in för att kolla läget, så hade pluttan somnat i soffan...
Jag lade filten över henne, sen satte jag mig vid symaskinen igen. Elias sov på utsidan och detta var


MIN STUND PÅ DAGEN!











Den bästa presenten!

Kolla här, den här skulle jag sååååå gärna vilja köpa till min älskade dotter!
De som känner Hannah vet att hon från morgon till kväll helst vill bli kallad för Emil - så varför inte köpa en Emil-docka med tillhörande lillasyster Ida? :-) Den här sätter jag på önskelistan!
Kan köpas på http://www.forr.se/



onsdag 11 februari 2009

Nähä?!

Inte det nä! Kli i halsen är som bortblåst! Hoppas, hoppas, HOPPAS att vi slipper!

Elias vaknade för en timma sen, Anders är redan på väg till jobbet. Han hoppades på att komma hem tidigt idag.
Hannah sover fortfarande, så jag tar en liten paus vid datorn medan Elias ändå är nöjd med lek!
Igår surfade jag kring lite och tittade på all fin inredning som finns...åh, vad mycket det finns som man vill ha! Och förändra! Och skapa! :-)
Bland annat hittade jag den här sidan genom en annan blogg, http://www.cosas.se/shop/
Jättefina grejer! Roliga saker på REA också, faktiskt.

Men jag har spanat in ett jättefint kakfat från Indiska genom Ellas inspirationsblogg, som jag VILL ha!

tisdag 10 februari 2009

Början på förkylning...

Hannah hostar till ibland, Elias var snuvig vid 17-tiden i eftermiddags och jag känner lite stick i halsen. Blir det Uddevalla i helgen? Suck...:-(

måndag 9 februari 2009

Busungar...

Gissa om jag blev arg idag när jag hittade min allra käraste ägodel, min älskade digitala systemkamera i min dotters rum?!
Hon och kompis Melvin busade och hade jättekul. Jag kom upp för att titta till dom och hittar min kamera på hennes Expedit bokhylla. Med axelbandet hängande ner, så Elias LÄTT kunnat få tag på den!
Kameran låg innan inne vid datorn, på sin plats.
Hon VET mycket VÄL att min kamera inte är någon leksak. Sen försökte hon säga att det var Melvin som tagit den, men jag har bevis.
BILDBEVIS!
Se här...vilka är med på bild? Jo, Melvin och Elias...










Sen hade barnen haft väldigt roligt, men inte med leken "Packa pappas kappsäck" utan "Packa Elias säng full med saker"....



När dom sedan gick ner och hoppade från glasbordet över till soffan, då tröttnade jag och mamma Linda. Vi hjälpte barnen att städa och sen fick Melvin gå hem.
Han kommer tillbaka i morgon...:-)

Gratinerad köttfärspasta!

Lovade Kerstin att jag skulle lägga ut receptet om jag kom ihåg och det gör jag nu. :-)

Bara att varva i formen, in i ugnen och middagen är klar!
Ingredienser
4 port
  • 250 g penne
  • 400 g köttfärs
  • smör
  • 1 purjolök (brukar bara ta en halv purjo, annars blir det för mycket enligt min smak!)
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl tomatsås, t ex färdig pastasås
  • 2 dl Kelda sås Simply Cheese

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Stek köttfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den smular sig. Strimla purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och rör i tomatsåsen. Varva pasta och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Ringla över ostsåsen. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min. Servera med sallad.

söndag 8 februari 2009

Jag är med och tävlar...






En tjej, vars blogg jag läser, har fixat en tävling där man kan vinna jättefina stämplar från Sweetish Sister, de är ju hur söta som helst! Jag deltar självklart i tävlingen...! :-)


lördag 7 februari 2009

Dagens bild


Hej på er!
Här kommer dagens bild, inte den bästa, men ändå. Elias var klädd i mohikanfrisyr på förmiddagen, han såg så härlig ut! :-)