måndag 9 februari 2009

Gratinerad köttfärspasta!

Lovade Kerstin att jag skulle lägga ut receptet om jag kom ihåg och det gör jag nu. :-)

Bara att varva i formen, in i ugnen och middagen är klar!
Ingredienser
4 port
  • 250 g penne
  • 400 g köttfärs
  • smör
  • 1 purjolök (brukar bara ta en halv purjo, annars blir det för mycket enligt min smak!)
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl tomatsås, t ex färdig pastasås
  • 2 dl Kelda sås Simply Cheese

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Stek köttfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den smular sig. Strimla purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och rör i tomatsåsen. Varva pasta och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Ringla över ostsåsen. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min. Servera med sallad.

Inga kommentarer: