måndag 7 mars 2011

Helgen i Västerås

I fredags vid lunchtid skjutsade mamma in mig och Hannah till Centralstationen där vi mötte upp Jenny, Julia och Jacob för lunch. Vid ett kom Melvin o Milla, vi köpte på oss massa godis, tidningar och annat skoj att ha på tåget, sedan var det dags att kliva på! Resan till Katrineholm gick fort, sedan blev det lite mer rastlöshes hos barnen, men det funkade. På stationen mötte Sara och Janne upp oss med varsin bil (vi fick dock stå och vänta en stund på Janne, eftersom han så hemskt gärna ville tvätta bilen innan han hämtade upp det finfina besöket från Göteborg!). Hemma hos familjen Utter-Häggström väntade barnen och två otroligt söta hundar vid namn Doris och Torsten. Melvin hörde fel och kallade dem en lång stund för Godis och Torsken, så iallafall Torsten fick heta Torsken många gånger under helgen, bara för att missuppfattningen blev så kul!

Fredagskvällen bjöd på hysteriska barn, jättegoda Tacos, vin och mycket prat! Janne gav dock upp ganska snart, eftersom han hade feber. Vi såg alltså inte honom på resten av helgen, eftersom han låg däckad i influensan resten av tiden...

De stora barnen delade på gillestugan, Janne, Sara & Sophie sov i vuxensovrummet, Jenny sov i Williams rum, Camilla i Samuels medans jag och Hannah fick dela på Sophies rum.

Lördagen bjöd på god frukost innan delar av oss drog in till stan för att köpa allergitabletter till Melvin som blivit lite allergisk mot de besökande hamstrarna som familjen tog hand om för några vänner. Sedan gick vi till en leksaksaffär där Hannah fick köpa vad hon ville för de 100 kronor hon fått av mormor och morfar. Hon valde en Buzz Lightyear-telefon! Sedan blev det McDonalds och inköp av lördagsgodis innan vi mötte upp Saras syster, alltså vår andra kusin för att åka hem och umgås, äta jättegod mat, dricka vin, prata, leka och äta kex och ost. Hannah blev ganska trött på kvällen, men höll modet uppe ända till halv tio, då hon somnade i soffan omringad av de små söta hundarna! (Lyckliga Hannah!!)

På söndag morgon vaknade jag vid sju av att Hannah ville ha hjälp att snyta sig. I morgonsolen som smet in mellan persiennerna mötte jag Hannahs blick och såg med en gång att det var något som var galet. Hon hade fått feber. Resten av förmiddagen låg hon i soffan med rosiga kinder och hög feber, medans resten av barnen lekte av sig. Någon timma innan vi skulle åka hem kom moster Lena och hälsade på med sin hund Bernard. Hannah piggnade till på slutet och orkade leka en stund med Jenny o Sophie innan det var dags att packa ihop väskorna och bli skjutsade till stationen.

Resan hem gick bra, förutom att Hannah blev åksjuk en stund. Elias och Anders mötte upp oss på stationen och överraskade genom att ha möblerat om i barnens rum. Hannah har nu fått Elias säng, medans Elias har fått Hannahs gamla loftsäng i furu, med de avkapade benen. De är grymt nöjda båda två!

Vi hade en supermysig helg i Västerås och jag fick några bilder som jag är ganska nöjd med! Tack familjen Utter-Häggström för den här helgen, vi ses till sommaren igen!!



Söta Sophie!
Godis-Doris
Torsken-Torsten
Kusin Sara
Kusin Camilla testar 3D-glasögon...
Samuel
Wille

2 kommentarer:

Maja-Stina sa...

Vilka fina bilder! Och helg!

Sara sa...

Tack själv! Det gör vi om snart igen :)