söndag 13 mars 2011

Förändring i köket

Vi har bestämt att förändra köket i långsam takt, så igår åkte vi till IKEA jag, Anders och Elias. Hannah åkte med mormor och morfar till Naturhistoriska museet. Elias blev insläppt på Småland, och så gick jag och Anders bort till köksavdelningen och tänkte till lite, innan vi gick och hämtade det vi skulle ha på Tag själv-lagret. Lagom tills att vi kom ut från kassorna var Elias timme inne på Småland slut och vi åkte hem. Jag somnade till en stund, likaså gjorde Elias. Anders började fixa med skåpet som vi planerat på. Vi har ju bestämt att inte byta ut hela stommar, utan bara byta inredning. Detta blev resultatet. Från att ha haft en lucka längst upp med en utdragbar skärbräda samt en stor lucka nertill med två hyllplan som var så otroligt svåra att ha ordning i, så tycker vi att det är STOR förändring med SMÅ medel!

Vi har planerat att ta det i ordningen:
  • Inredning (utdragbara lådor/hyllor, utdragbar låda med sopsortering, avdelare till besticklådorna för att effektivisera förvaringen där i)
  • Slänga ut "skafferipelaren" med mikron i för att sätta dit en låg, något bredare bänk med tre lådor för skafferivaror. Mikron får stå där på.
  • Nytt kakel, bänkskiva och diskho
  • Spis och Ugn (Antingen häll och inbyggnadsugn eller vanlig hel "pjäs" som vi har nu.
  • Nya lampor i taket.
Igår installerade Anders inredning i detta skåp:

Inga kommentarer: