tisdag 27 juli 2010

Lite egentid

I onsdags var jag och Hannah iväg till frisören för att klippa henne. Hon blev riktigt nöjd, trots att det inte blev lika kort som pappa Anders har...

I lördags åkte vi upp till Strömstad för att hälsa på Kerstin, Björn och lillkusinen Rasmus. Vädret tillät bad så vi åkte till "Lindholmen" utanför Strömstad och badade på en enslig strand. Fast, jag och Anders var badkrukor! Tog många fina bilder, men kompaktkameran fick Anders behålla och ta med sig till Norge. Där har han varit med barnen sedan i söndags, de kom hem till Uddevalla idag och kommer hem till Göteborg i morgon kväll.

I söndags morse vid 03:20 ringde Anders, då var de på akuten i Strömstad med Elias som hade fått falsk krupp. Sov dåligt, men jag var hemma i princip hela dagen och tog det lugnt. På eftermiddagen bestämde jag mig för att åka ner och köpa pizza, men på vägen dit ringde jag Milla som bjöd in mig på middag, eftersom de redan hade mamma och pappa på besök. Himla trevligt att få träffa dem utan alla barn som springer runt omkring. Samtalsämnet var såklart New York, för nu är det mindre än en månad tills vi åker!!

I går natt sov jag bara två timmar, men jag tänkte jag skulle masa mig till jobbet ändå, trots det, för det skulle säkert ordna sig. Jag bestämde mig dock för att gå en morgonpromenad vid halv sex och gick ridvägen runt Tolsered. Efter halva rundan får jag hjärtat i halsgropen, för det är någon som haft "kul" med en arbetsoverall och stoppat den med hö och hängt upp i ett träd, så jag trodde självklart det var en människa som hängt sig i trädet. Det var riktigt obehagligt och jag var ordentligt skakig, så jag ringde faktiskt och sjukskrev mig. Tog väldigt illa vid mig och mådde dåligt länge efter detta.

Igår kväll kom min vän Annica på besök, fikade kladdkaka och snackade bort några timmar. Annica har på bara några år blivit en riktigt god vän och tillhör tillsammans med Linda (Melvins mamma) nu skaran som jag kallar bästa vänner.

Appropå bästa vänner, idag blev jag bjuden på middag av mina härliga, roliga, underbara och fantastiska vänner Susanne och Magnus. Blev välkomnad med orden "Välkommen till Spa Larsered" och en jättegod drink medans Magnus fixade färdigt maten, som bestod av en bacon- och tomatgryta med färsk pasta till. Mums!!! Till efterrätt blev det rabarberpaj och några glas vin. Jag märker själv hur bra jag mår i mina vänners närhet och dessa två är mina absolut äldsta vänner, som känner mig så väl och jag kan vara mig själv, hur dåligt eller hur bra jag än mår. Det är få förunnat att ha sådana vänner och de är en riktig skatt!

Nu blev jag kanske lite väl kärleksfull i mina ord om vänner, men jag uppskattar verkligen mina vänner, även de jag sällan träffar, för de flesta är sådana vänner som man känner att man kan verkligen ta vid där man slutade sist. Till dessa hör bland andra mina Dinglevänner och även min gums AK.

Imorgon eftermiddag ska jag träffa min klasskamrat Åsa efter jobbet, så det blir väldigt mycket väntid för mig nu när familjen är bortrest, men det känns bra att lägga tid på dem när jag kan släppa alla tankar på familjen, för jag vet att de har det jättebra....

Nu ska jag sova, men jag måste bara avsluta med något skrattretande! Igår morse när jag skulle sätta på mig min vänstra hörapparat så hade ploppen som man för in i hörselgången lossnat och jag hittade den inte, trots att jag letade en bra stund. Efter någon minut inser jag att fasen, den kan ju faktiskt ha fastnat i örat!! Jag försökte känna efter, men jag var rädd för att skjuta in den ännu längre, så jag lät bli att pilla för mycket och lät även bli att använda vänstra hörapparaten i går och när jag kom till jobbet idag bad jag en distriktssköterska att titta in i örat och jo, där låååångt inne satt den fast! Hon hade dock svårt att både lysa och få tag på den med krokodiltången, så vår verksamhetsschef och tillika läkare på Backa Läkarhus, Ola, fick göra en insats. "Trevlig start på morgonen" tillade han när han dragit ut den och var på väg ut från undersökningsrummet...:-)


Nyklippt Hannah med TRE blixtar i håret!

Barnen ska bada i baljan, men Elias har ont på knät så han tvekar, för det svider så...

Paradiset på jorden - Larsered.
En dag i förra veckan fick jag lite egentid och åkte upp och satte mig och solade och badade...


Elias envisas med att somna på golvet...

Fantastiska Susanne & Magnus

Rabarberpaj...

Hemmaplockade vinbär i sötaste skålen!

De hade plockat en bukett med blommor...

Jag & Susanne

Bästaste Magnus

tisdag 20 juli 2010

Barndomsvänner

I några veckor har jag och min barndomsvän Maria haft kontakt via SMS och försökt få ihop en träff. Vi har inte träffats sedan Elias döptes, alltså den 10 maj 2008!! Det var på tiden, liksom...

Igår kom Maria och hennes otroligt söta dotter Natalie och fikade, lekte och PRATADE. Det hade nog behövts två hela dagar för att få prata ikapp allt som hänt under de senaste åren! Hannah var inte så där jätteintresserad av att leka med Natalie (hon var "bebis" och hon var ju tjej...) men Natalie och Elias kom riktigt bra överrens och lekte och busade ordentligt! Mellan mig och Maria var det som tiden hade stannat och så har det alltid känts. Maria och jag lärde känna varandra i första klass, alltså när vi var 7 år. I fyran flyttade hon till Tolered, men i sexan flyttade hon tillbaka till Kärra. I åttan var det dock dags att flytta igen, denna gång till Nygård, men vi har alltid haft kontakten, eftersom vårt stora gemensamma intresse varit hästar och alla andra djur! Vi har haft så jäkla mycket kul tillsammans och har många minnen att skratta åt! Nu hoppas vi båda två på en återträff snarast, kanske denna gång utan alla barn, det brukar vara skönast så...:-)

Igår eftermiddag blev Hannah rastlös och bad mig följa med ut och cykla. Självklart ville jag det, och jag lockade även med mig Elias och Anders. Vi cyklade runt Svankällan och tittade i fågeltornen, plockade hallon och gömde oss för getingar! Mysig eftermiddag!

Idag har jag och Elias varit på BVC för 2½-årskontroll. Han är nu 91 cm lång och väger 14,2 kilo! Han passerade alla tester galant, dock var det lite svårt att få honom att koncentrera sig på vad Maria pratade om, eftersom det var MYCKET mer intressant med de två gula fina bilarna som fanns i den roliga lådan.... De var så roliga att jag fick tvinga dem ifrån honom när vi skulle gå hem och han blev hysteriskt arg och ledsen, han skrek och grät så det hördes över hela vårdcentralen och vid ingången och ända ut på parkeringen. När jag satte honom i bilen började han hulka och hosta efter att ha gråtit så förtvivlat, men fortsatte ändå att skrika, vilket fick mig att i panik ringa mamma och pappa som lovade att ta hand om honom medans jag handlade....

Ikväll har mina föräldrar blivit bjudna på 3-rättersmiddag här hemma hos oss. Vi började med de goda minipizzorna, varmrätten bestod av grillad kycklingfilé med potatis- och avokadosallad samt vaniljpannacotta med passionsfrukt till dessert. Till detta åtnjöts två flaskor rött vin, samt en drink till desserten. Riktigt lyckat!

Idag fick vi även vår nya tvättmaskin och den är så tyst så jag fick gå in flera gånger i badrummet för att kontrollera att den var igång! :-)
Imorgon ska Hannah klippa sig, vi får väl se vad hon kommer hem med för frisyr denna gång...


Natalie

Elias & Maria

Hannah springer ut till fågeltornet!

Tittut!

Anders & Elias spanar...

Finaste...

Jag ville också busa lite...;-)

Hej pappa!

Vi äter middag...:-)

söndag 18 juli 2010

Fint besök

Igår fick vi besök av Anders mamma, morbror och mormor. De kom vid 16-tiden och vi bjöd på middag och efterföljande kladdkaka med glass. Anders mamma hade köpt lördagsgodis så jag fick måla en skattkarta som Hannah använde sig av för att hitta muggen med godis i leklådan på framsidan...:-)

Hela gänget gick bort till lekplatsen efter maten medans jag stannade hemma och fixade iordning lite efter målning och tapetseringen av hallen på övervåningen. När de kom tillbaka hade de med sig några kvistar med blåbärsris och stora blåbär på! Barnen satte sig i gammelmormors knä och de öste pussar över henne och det lyste verkligen av kärlek runt dem! Härligt att Hans-Christian & Kirsten orkade och ville komma ner och hälsa på, det uppskattades av oss alla fyra.

Hela jobbet med tapetsering och målning tog sammanlagt 3 dagar, Anders har gjort det mesta själv medans jag tagit hand om barnen och vi är oerhört nöjda och nu håller jag på att måla om byrån från mörk furu till vit! Vi passade även på att måla de breda furulisterna mellan över- och undervåning vita. Ljust och fint!

Elias vill inte riktigt dela med sig...

Blåbär!

Elias var ordentligt givmild med pussarna...

Speciellt på gammelmormor...smack!!

Underbara Kirsten!

Vår vackra hall på övervåningen! :-)

torsdag 15 juli 2010

Blandade bilder...

Här kommer några blandade bilder från mobilen...

Ps. Vi firar 4-årig bröllopsdag idag! :-)

Elias klipper gräslök

Mitt kusinbarn, Elis

Elias och hans grävskopa!

Hannah och bästisen Melvin.
(Elmer i bakgrunden)



Min fina barndomsvän Anneli och hennes nyfödde son Loui!

Hannah, Elias och Susanne i Larsered

Gårdagens frukost!

Elias äter kokt ägg i Lilleby

Den här hade vi tyvärr användning av i går vid havet...

Moster Milla busar!


Tack älskling, för den fina "födelsedagsbuketten" jag fick på vår bröllopsdag!
(Anders har reklamerat...)
:-)

onsdag 14 juli 2010

Sol och bad hela dagen!

I måndags morse när Anders och barnen var och lämnade Calle på stationen kom kusin Melvin. Camilla skulle jobba och vi ville gärna ha Melvin hos oss under dagen, det var ju så längesedan vi sågs! Vädret klarnade upp och vi bestämde oss för att åka ut till havet med alla kusiner. Min mamma ville också följa med vilket gjorde att bilandet ut till havet inte var några problem. Vi hade en jättemysig förmiddag ute vid havet och åkte hem lagom tills att Elias skulle sova.
På eftermiddagen lämnade vi Melvin och Jacob i Lilleby hos Camilla, sen åkte jag och Hannah vidare ut till havet igen, denna gång till Sillvik för att bada och sola tillsammans med familjen Indevall. Hur härligt som helst!
Julia matchar nagellack med bikinin...


Jacob och Melvin hittade ett gammalt bildäck - skrotnissar!

Melvin flyger radiostyrt flygplan

Vackraste lilla Julia!

Min älskade prins leker i sanden...


Världens bästa storkusin tar hand om Elias!

Linda & Melvin i Sillvik!


Fredrik soltorkar...:-)

Linda & pojkarna!

Jag och min lilla pärla!


Bus-Melvin!

Bästa kompisar!

Mamma Linda + Elmer = Kärlek!





Linda har en bebis i magen...:-)