måndag 28 februari 2011

Ojsan!

Veckorna går så fort och vips är det helg och massor av saker vill man prioritera!

Förra veckan var Anders på tjänsteresa i Österrike måndag-torsdag så jag var ensam med barnen, men fick gott sällskap. På måndagen blev Hannah hämtad av Melvin, Linda, Elmer och Milton på förskolan och fick följa med dem hem. Jag och Elias åkte dit efter middagen och pratade, lekte och åt glass. Elias satt mitt emot mig och Linda i köket och åt sin glass efter alla andra (de andra fick ju efter sin middag). Plötsligt tittar han på Linda, som satt och ammade Milton, och frågar:
- Vad jobbar du med då, Linda?
Både jag och Linda föll i gapskratt och Elias flinade, men förstod nog inte riktigt vad som var så roligt.

I tisdags kom min mamma och sov över, för att hjälpa mig att lämna barnen på förskolan när jag skulle iväg till Sahlgrenska. Elias fick sig som vanligt ett psykbryt utan dess like när jag skulle gå, men det gick tydligen över väldigt fort. Konstigt att han är sån när jag går hemifrån, men på förskolan är det inga som helst problem!

I onsdags kom min storasyster Jenny med barnen och vi åt middag, pratade och skrattade ända tills klockan blev 19.30!

I torsdags eftermiddag kom min kära vän och fd klasskamrat Åsa på en kopp kaffe (eller två...). Hannah och Elias var glada att se henne, det märktes och hon fick såna goa kramar innan de gick och lade sig.

Veckan gick väldigt fort och jag är glad att jag har ett så stort socialt "nätverk" som kommer och håller mig sällskap. Egentligen behövs inte någon hjälp med barnen, utan mest sällskap och mental support! :-)

I lördags åkte jag och Hannah in till Scandinavium tillsammans med våra fd grannar Lisa och Emma för att titta på Göteborg Horse Show. Gud, vad roligt det var, det är alldeles för många år sedan jag var där! Hannah längtade mest efter hundarna som skulle visa upp sina kunskaper i Agility, medans jag uppskattade "Young riders krafft cup" och Gymkanan bäst. I gymkanan skedde det en hemsk olycka med två av de svenska ryttarna. Hästarna krockade, vilket resulterade i att båda ryttarna flög av och mitt i "flygturen" krockar även de med varandra och flög åt varsitt håll. Den ena ponnyn gick omkull, men sprang iväg. Den ena ryttaren gick efter sin häst medans den andra ryttaren fick stöd av en ambulanssjukvårdare för att komma upp. Hon kunde gå själv, men verkade ha rejält ont i sitt nyckelben. Hon avbröt sin medverkan i tävlingen, så det var någon som fick göra en extra runda. Jag tyckte ändå att Sverige gjode bra ifrån sig efter den här olyckan och jublet från flera tusen i publiken fick säkert adrenalinet att pumpa! Det roligaste var dock att Hannah fick en cowboyhatt....:-)

Igår åkte vi upp till Uddevalla redan på morgonen för att ha en något kortare dag där uppe. Kerstin och Rasmus hade sovit över, så de var redan där när vi kom. Kerstin, Berit och barnen gick ut en sväng, men jag hade lite ont i magen och kände mig trött så jag stannade kvar inne. Backen upp till huset var riktigt farlig med sin isbeläggning och Hannah ramlade och slog sig i pannan och på knäna när hon skulle få upp dockvagnen själv för backen. Hannah och jag spelade "Vem där" och under ett obevakat ögonblick när jag skulle hjälpa Elias med något fuskade hon och det är ganska kul, för jag kan läsa hennes ansikte som en öppen bok och märkte direkt när jag kom in i köket att hon hade gjort något bus. Det ville hon såklart inte erkänna, men hon visste, trots att vi bara ställt en fråga var, att jag hade "Tom" som hemlig person!! Hihi....
Vi avslutade med en fantastiskt god köttfärsås a´la Christer. Jag sa att det var den absolut godaste köttfärssås jag någonsin ätit och då ljuger jag inte. Jösses! Anders frågade om inte min mammas var den godaste, men det räknas inte. Mamma fuskar ju med grädde...;-)

Vi åkte hem vid 15-tiden och vi hade två söta fågelholkar i baksätet mellan Ljungskile och Gerrebacka. Herregud, vad jag skrattade varje gång jag tittade i backspegeln!!

Vi har även gått in i IKEA's homeplanner och drömmer om ett nytt kök. Vi har kommit så långt att vi vet vad luckorna och den inredning vi skall ha går på. Sedan tillkommer pris för kakel, spis och fläkt samt en ny bänkskiva. Drömma är roligt och det är riktigt mysigt att få planera något så här stort med Anders.


Myser i farmor och farfars bäddsoffa...

Söte lille Rasmus med jättefin tröja!

Nääää...du fuskar inte ALLS, Hannah....;-)

Nej, mamma jag fuskar inte!

Du har Tom som hemlig person,
jag lägger min hemliga person i fickan så du inte kan vinna....eeeeh...:-)

Morsan, lägg AV med blixten!!

Kom lillkusin, vi gömmer oss!

Vi gosar!

Sitter i en flyttkartong och ritar insidan...och kollar TV samtidigt!

onsdag 23 februari 2011

Spenderat dagen...

...på Sahlgrenska sjukhuset.

Var 5:e år blir jag kallad för genomgång av kroppen - bokstavligt talat. Eftersom jag har Turners syndrom/mosaik blir jag kallad på kontroller för att forskningen om Turners syndrom skall kunna fortsätta. För 300 kronor har jag idag genomgått:

  • Blodprovstagning (Leverstatus, blodstatus, järnpaket, Tyroideastatus (sköldkörteln)).
  • Hörseltest (visade att jag tyvärr fått sämre hörsel)
  • Bentäthetsmätning (Jag somnade!!), vilken visade att jag inte lider av benskörhet iallafall.
  • Besök hos min endokrinolog som är HELT underbar. Kerstin Landin, vilket litet lyckopiller! Hon blev SÅ lycklig när jag berättade om mina barn. Hon minns ju när jag kom sist, då hade jag Hannah i vagnen och hon charmade ju hjärtat ur kroppen på Kerstin! :-) Iallafall, alla mina endokrina organ är i sin ordning.
  • EKG och ultraljud av hjärtat. Hjärtat var lite svårundersökt även idag, det ligger inte riktigt "där det ska" i bröstkorgen, och trots att den jättegulliga tjejen (biomedicinsk analytiker) masserade mitt bröst ordentligt med ultraljudsstaven somnade jag även där en kort stund. Det visade iallafall inga tecken på att hjärtat mår dåligt. Lite snett bara. :-)
  • LUNCH! Jag åt på Gastronomen, valde kålpudding med potatis och lingonsylt, jummie! Det var en lång lunch, men den försvann snabbt ändå, eftersom jag hade mycket roligt att titta på inne i matsalen.
  • Läkarbesök på Reproduktionsmedicin och dr Ingrid Bryman. Allt väl även där, förutom något lågt järnvärde. Jag gjorde gynundersökning, kollade äggstockar (eftersom de normalt tillbakabildas i ung ålder på Turner-flickor) men de var så fina och den ena hade mogna äggblåsor och den andra verkade precis ha släppt sina ägg. Kopparspiralen gör dock sitt jobb riktigt bra...;-)
  • Kollade även brösten efter knölar och tog till sist gyncellprov, vilket jag bad extra om eftersom jag avbokade besöket i Primärvården i höstas och glömt att boka nytt.
Summa summarum, så är jag en frisk kvinna med frisk kropp. Kerstin (Endokrinologen) tillade dock: "Bakom det där mjuka på mitten finns allt en fin midja!"..............

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

måndag 21 februari 2011

Nyfiken i en strut...

....fastnar med tungan på frostigt grindhandtag!

Elias gjorde det stora misstaget i morse att smaka lite på handtaget. Anders skickade SMS och berättade att de hade blivit något sena till förskolan pga detta, Elias hade blödit lite grann. Jag ringde lite senare till förskolan, men det var inga problem. Han hade ätit frukost som vanligt, men pratat mycket om att han hade fastnat med tungan på handtaget.

Mammas älskling.

söndag 20 februari 2011

Tiden går fort när man har roligt...

...och just nu är mitt liv jättekul! :-)

Det rullar på med jobbet, jag kommer in i det mer och mer och det känns jättekul. Jag har hamnat på rätt ställe!

Det är ju ganska bra att helgen blev som den blev, när den inte blev som den skulle, trots allt. Vi började då i fredags med att Elias blev magsjuk, så vi blev ganska isolerade. Jag kände mig konstig i magen igår morse och fick ringa stallet och säga att jag inte kunde komma. Igår förmiddag ringde iallafall storasyster Jenny och frågade om jag ville gå en promenad. Vi trixade lite fram och tillbaka och jag vågade mig ut på en promenad i det härliga vädret. Pappa mötte upp oss och vi promenerade ner mot Kärra. Hannah följde med och efter en stund antog hon erbjudandet om att få åka i vagnen. När vi kom hem till mina föräldrar satt vi på trappan och drack varm blåbäsrssoppa och njöt av den härliga solen.

Igår kväll hade vi lite lördagsmys tillsammans. På kvällen när de somnat dukade jag och Anders upp till räkmacka framför Melodifestivalen. Vi åt oss mätta, sedan somnade jag med huvudet i Anders knä och han bytte kanal fortare än kvickt!

Idag har hela familjen varit på IKEA! Elias fick följa med storasyster in på "Småland" för första gången, det var riktigt spännande såklart. Jag och Anders strosade runt inne på IKEA, köpte nya asietter och planerade lite ny garderob och nytt kök. Det ligger en stund in i framtiden såklart, men ändå, det är jättekul att planera! Vi hjälpte mamma och pappa med deras TV på vägen hem och nu är Hannah inne hos kompis Julia och leker. Jag ska ta med mig Elias ut i det fina vädret och slänga lite återvinning.

Veckan bär på fullspäckat schema. Anders åker till Österrike på tjänsteresa imorgon och kommer tillbaka på torsdag. På tisdag har jag lovat barnen att de ska få komma och hälsa på på mitt jobb, på onsdag ska jag till Sahlgrenska på en "Turnerundersökningsdag" med allt vad det innebär. Jag ska vara där redan 07.30, så min mamma har lovat mig att sova över här och lämna barnen på förskolan.

Den här veckan har vi även utbildningsdagar med jobbet och på torsdag är det min tur att gå på min föreläsning, med Lou Rossling. Ska bli jättekul!!

Rockar fett!

Världens sötaste Elias leker kurragömma. Här gömmer han sig i köket...

Häftiga istappar på vår lilla promenad!

När man dricker blåbärssoppa får man lätt mustasch...

Vin, räkor och mello!

Jag stod och sminkade mig, Anders stod i duschen. Jag var koncentrerad, men såg något i ögonvrån. Vred huvudet något och fick helgens härligaste skratt. Min underbara man och hans underbara humor!!

När katten är borta, dansar råttorna på bordet...

fredag 18 februari 2011

Magsjuka in the house...

Vaknade av att jag hörde Elias hosta och sen kvälja (att jag trots svindålig hörsel hör sånt är jag så förvånad över!!!). Rusade in och fick med honom in på toaletten, men det hände ingenting. För säkerhets skull bestämde jag mig för att vara hemma med barnen idag. Jag ringde jobbet och berättade att jag inte skulle komma och bokade även av mitt efterlängtade after work ikväll. Precis när jag lagt på kom första kräkningen från Elias. Ringde förskolorna och meddelade och efter detta har han kräkts två gånger till. Det som förvånar mig är att han är hur pigg som helst emellan gångerna. Nu sitter han exempelvis och leker med sin tågbana. Men precis innan det är dags, har han klagat på ont i magen och velat att jag ska hålla om honom.

Hannah är inne på sitt rum och får inte vara i närheten av Elias. Risken är väl stor att vi redan är smittade, men för säkerhets skull håller jag dem separerade så mycket det bara går. Och jag önskar jag bara fick rymma hemifrån, för magsjuka, det VILL jag bara inte ha...


torsdag 17 februari 2011

Nu i ro...

Har haft världens mysigaste eftermiddag och kväll med mina barn.

Pappa Anders stekte pannkakor, jag gräddade våfflor, vi åt oss proppmätta. Sedan gick jag och barnen upp och lekte på övervåningen. Vi spelade spel, lekte följa John och körde med varsin polisbil på Elias bilmatta och gjorde knasiga röster. Jag ville läsa "Peter Pan" för dem, men de ville hellre leka med polisbilarna en stund till. Vi borstade tänder, bytte om till pyjamas, sedan ville Hannah att jag skulle bädda ner henne och sjunga en godnatt-sång....vilket jag gör alldeles för sällan. Men denna är en favorit...


Nu i ro, somna in
i bädden så fin
Som blomman på äng
i en gungande säng
Och Guds änglar de små
breda vingarna ut
och kring barnet de stå
tills dess natten är slut....

onsdag 16 februari 2011

En saga...

Elias berättade en saga för sin pappa idag.

"Mamma var i soptunnan och sen kom pappa och räddade mamma med ett cowboy-snöre. Elias var och lagade Blixten-bilen."

För övrigt så har Elias fått hiskeligt röda utslag över hela underarmar och på händernas ovansida, jag "hoppas" att det "bara" är köldutslag, och ingen allergi som blossat upp. Hannah har likadant, fast bara på ovansidan av händerna. Och hon har skaffat sig ett "nattygsbord" ikväll. Och möblerat det med "allt" hon äger ! Många "" idag! :-)



Hannah har badat med cyklopet på, därav den coola frisyren!

Elias visar sina röda underarmar - som inte syns så jättebra ändå...

Don't move - för då ramlar allt i golvet...:-)

tisdag 15 februari 2011

Alla Hjärtans Dag-middag med bästa vännerna

Vid lunchtid igår ringde de från Hannahs förskola och informerade om att Hannah inte riktigt var sig själv. Inte febrig, inte illamående, hade ätit som hon brukar, men verkade ha väldigt ont i magen ändå. Jag åkte och hämtade hem henne, när vi kom hem bäddade vi  ner oss i soffan och kollade på "Tingeling" och somnade båda två en stund - mys på hög nivå! Jag fick även en Alla Hjärtans Dag-present av min underbara dotter, den fick mig verkligen tårögd. Det var inget "speciellt" men jag blev så överraskad, och så omtumlad av hennes fina tanke.

På eftermiddagen när Anders & Elias kom hem var det dags för mig att dra mig in till stan för att träffa mina fem bästa vänner! Jag hade bokat bord på Chez amis på Vasaplatsen och jag mötte upp Camilla först, sen droppade Sandra in efter en stund. Vad ingen visste var att A-L OCKSÅ skulle komma ner och träffa oss! För första gången på flera år var vi alla sex samlade, plus A-L's syster som också hängde med. Jag beställde en UNDERBAR fisk- och skaldjurssoppa med saffran och till dessert valde jag chokladfondant. Så himla prisvärt och riktigt bra service och trevliga servitörer. Rekommenderas verkligen!!

 När vi satt där runt det stora bordet och skrattade, pratade och åt kände jag mig lyckligast i världen. Vilka vänner jag har! Att jag har dem KVAR!! Vi räknade ut (trots att några av oss verkligen ville förtränga) att vi nu firade 18 år som vänner. Mer än halva vårt liv har vi känt varandra. Och vår vänskap kommer bestå - livet ut! Jag blev också överraskad, för jag blev skålad för, eftersom jag denna gång dragit ihop alltihop själv, bokat bord och fixat. Sedan blev jag bjuden på desserten, av precis samma anledning. Bästa vänner, ni ligger mig så varmt om hjärtat och jag ÄLSKAR er!!

Ps. Sexbarnsmamman Linda är i vecka 20 och väntar sitt sjunde barn......:-) Ds.








Hannah älskar sin mamma...

måndag 14 februari 2011

Bästisar

Ikväll händer det något speciellt! Jag och mina Dingletjejer ska ses! Och Linda, min älskade Linda (6-barnsmamman) kommer också...jag har fasiken fjärilar i magen!! :-)

lördag 12 februari 2011

En morgon med Elias

Hannah & Anders är på simskola, jag och Elias myser här hemma. Elias har fått lov att sitta vid Hannahs dator. Jag går in ibland för att se till honom, och att han inte kissar på sig, för nu har han ingen blöja på sig! Han har en härlig arbetsställning vid datorn, undrar om min ergonom på jobbet skulle godkänna om jag satt så?! ;-)






fredag 11 februari 2011

Kärleken till min familj

Alla vet väl hur sorg i någon som helst form känns? Alla vet väl hur det känns när musklerna kring hjärtat stramar åt och det känns som hela världen faller samman?

Så kändes det i morse för mig. Men av helt motsatt orsak. Musklerna kring hjärtat stramade åt och det kändes verkligen som hela världen var min. Jag kände mig så lyckligt lottad. Mina barn kom springande mot mig för att säga hej då, Elias hade tandborsten i ena handen och sin nya Byggare Bob-tandkräm i andra. Han kom springandes från vardagsrummet med munnen formad som en pussmun redan från första steget. Han kastade sig i min famn, pussade mig läääänge och kramade mig, klappade mig på ryggen och sa "Jag älskar dig, mamma!". Hannah kom linkandes efter, hon har klagat på ont i både rygg och axel de senaste dagarna. Med stora ögon såg hon upp på mig, jag kramade om henne, pussade henne på hennes sömnvarma kind och sa att jag älskar henne. "Jag älskar dig också mamma...mest!".

Men det som verkligen fick mig att le stort med hela ansiktet och hjärtat ta ett skutt, det var när jag hörde min älskade man öppna dörren till Hannahs rum tidigare på morgonen, och sjunga "God morgon, god morgon - hör fåglar sjunga glatt, god morgon, god morgon - i köööör!" men sin lenaste stämma. Jag är lyckligt lottad att ha en så underbar pappa till mina barn. Han är bäst. Hannah är bäst. Elias är bäst. Tillsammans är vi oslagbara.

tisdag 8 februari 2011

Vaknar upp...

... av att Anders säger att han går till jobbet. Jag kollar yrvaket på klockan och inser att den bara är 03:30. Jag tittar på honom och han ser fullkomligt uppgiven ut. "Jag har legat vaken skitlänge och nu vaknade Elias, så jag fixar välling till honom, sen åker jag...". Jaha...okej då.

Elias kom in till mig, somnade om på ett kick, likaså jag. Jag vaknade några minuter innan klockan skulle ringa av att en styck fot i storlek 25 sparkade mig i huvudet. NAJS.

Så nu sitter jag här, med tandborsten i munnen, plattången på uppvärmning och ögonen vilandes på detta....

Docksta matbord från IKEA
Det är alldeles strax dags att väcka barnen, ta dem till förskolan och sedan rejsa till jobbet i snöslasket, för att i eftermiddag gå på föräldra-/informationsmöte i Hannahs skola, som hon börjar i till hösten. HJÄLP! :-)

lördag 5 februari 2011

Vi är de tre musketörerna!

Igår efter jobbet tog jag och Åsa bilen ner till Veddige för att träffa Maria, och Maria bjöd på skitgod mat, underbara "hemmabakad" kladdkaka och trevligt sällskap. Jag sov dessutom 9 timmar i sträck utan att vakna i natt! Dessa tjejer är några av de mest roliga jag känner och jag skrattar sällan så mycket som jag gör med dem! Bäst! Tack Åsa och Maria, hoppas vi ses snart igen! :-D

Och bara för att jag tog så kassa kort igår visar jag de roligaste istället...:-)



torsdag 3 februari 2011

Jag får inte plats!

Det hördes några rop från Elias rum...."Jag får inte plats, mamma!"...."Hjälp, jag är för stoooor"....sen blev det tyst.

Klart som korvspad att du inte får plats, gosse lilla, om du lägger dig på bredden med benen uppe på väggen!

Sälja på Tradera

Nu är jag igång och säljer lite smågrejer på Tradera igen. Först ut är tyget "Stockholm" från IKEA.

onsdag 2 februari 2011

En dag som denna...

....började med strömavbrott vid arbetsdagens början, för att följas av en p-bot vid arbetsdagens slut....för att avslutas med en vacker bukett röda rosor från min älskade Anders, som ville pigga upp mig pga ett SMS jag skickade i förmiddags. Han är verkligen bäst. Kärlek och omtanke när man som bäst behöver den!