fredag 23 januari 2009

Pasta penne med skinka, ärtor och soltorkade tomater, ca 4-6 portioner

  • 150 gram rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 5 soltorkade tomater
  • 150 gram färska champinjoner
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 50 gram riven parmesanost
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • salt & peppar
  • 300 gram pasta penne

Gör så här:
Koka pastan.
Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i lite smör eller olja
Strimla skinkan i någorlunda breda skivor, tillsätt sedan dessa i pannan tillsammans med ärtor och tomater.
Häll över grädden och låt detta koka ihop lite. Krydda med basilika, salt och peppar. Blanda sist i den rivna osten, låt stå i någon minut.
Häll över pastan i pannan och rör om. Servera!

Inga kommentarer: