onsdag 21 januari 2009

Min mammas köttfärspaj!

Pajskal:

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk kallt vatten
  • 200 gram margarin
  • ½ tsk salt

Fyllning:

  • 300 gram köttfärs
  • 1 röd eller grön paprika
  • 2 dl kött- eller grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • Salt & Svartpeppar
  • Riven ost

Äggstanning:

  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör pajdegen och bred ut i en pajform.
Bryn köttfärs tillsammans med hackad lök och hackad/skivad paprika, häll på buljongen och låt puttra/koka tills vätskan försvunnit. Krydda efter smak och behov.
Lägg över köttfärsblandningen i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde och mjöl. Häll detta över köttfärsen. Strö över riven ost.
Sätt in formen i mitten av ugnen tills osten fått färg, ca 20 minuter.

Servera med grönsallad! Smaklig måltid!

Inga kommentarer: