Pajskal:
- 4 dl vetemjöl
- 4 msk kallt vatten
- 200 gram margarin
- ½ tsk salt
Fyllning:
- 300 gram köttfärs
- 1 röd eller grön paprika
- 2 dl kött- eller grönsaksbuljong
- 1 gul lök
- Salt & Svartpeppar
- Riven ost
Äggstanning:
- 2 ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör pajdegen och bred ut i en pajform.
Bryn köttfärs tillsammans med hackad lök och hackad/skivad paprika, häll på buljongen och låt puttra/koka tills vätskan försvunnit. Krydda efter smak och behov.
Lägg över köttfärsblandningen i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde och mjöl. Häll detta över köttfärsen. Strö över riven ost.
Sätt in formen i mitten av ugnen tills osten fått färg, ca 20 minuter.
Servera med grönsallad! Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar