- 4 port
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Arla smör-&rapsolja
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 4 dl Kelda® Simply cheese (ostsås)
- 9 lasagneplattor
- 1 dl riven gratängost
Sätt ugnen på 225°. Finhacka all lök. Bryn färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt löken och låt fräsa med. Rör i tomatkross, smulad buljongtärning och ostsås. Låt såsen koka någon minut. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Turbotips! Med färska lasagneplattor gräddas lasagnen på halva tiden.
2. Pasta med lax och lime
- Tagliatelle för 4 port
- 100-200 gram lax
- Chiliflingor, eller färsk chili
- 2 st avokado
- 2 st lime
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Olivolja till pastan
3. Korv stroganoff
- En halv ring falukorv
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 pkt gräddfil
- svartpeppar, salt
- färsk eller fryst hackad persilja
4. Kassler med curry
- 400 gram kassler
- margarin
- 2 tsk curry
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ strimlad purjo (jag brukar ta 1/4)
- 1 finstrimlad röd paprika
- 4-5 msk tomatpuré
- 2-3 dl matlagningsgrädde
- 1 burk creme fraiche
- salt och peppar
5. Torsk med äggsås
- 1-2 torskblock (Jag brukar ta 2, så räcker det till 2 matlådor till mig och Anders)
- fiskbuljong, salt och peppar
- ca 4-5 dl mjölk
- vetemjöl
- margarin
- 2-3 ägg
- 2-3 potatisar/person
- frysta ärtor
6. Köttfärslimpa med bacon
- 600 g färs
- mjölk
- Ströbröd
- 1 ägg
- salt
- peppar
- 1 pkt bacon
Låt ströbröd svälla i mjölk. Blanda i färs, ägg och kryddor. Rör till smidig smet. Forma till en limpa och lägg i form. Lägg baconskivor över. Gratinera i 200 grader i ca 1 timme. Servera med potatis, brunsås och lingon.
7. Pytt i panna med överblivna köttbitar, ärter och morötter.
- överblivna grytbitar, oxfilé, fläskfilé, karré eller vad det nu kan finnas i frysen.
- Frysta ärtor och morötter
- Brunsås/gräddsås
- Potatis
2 kommentarer:
Mmmmm vilken god mat vecka ni kommer få! =)
Men hur gör du imed VV????
Äter du samma mat och tar på ett ungefär lr hur gör du???
Nyfiken i en strut... ;)
TACK! Precis vad jag behöver!!!! Jag är extra sugen på torsk och ägg låter så smarrigt... och lite som något jag älskade när jag var liten.
Skicka en kommentar