torsdag 18 augusti 2011

Matkonstnär

Vi försöker tänka ekonomiskt, så här en vecka innan löning.

Alla ingredienser hade vi i kyl och frys. Av smördeg, fetaost, fryst bladspenat och färska kantareller blev tack vare min mans uppfinningsrikedom en riktigt lyxig middag, på en torsdag, bara så där!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Ser hur smaskigt ut som helst...

Anders sa...

Grundreceptet snodde jag från ett liknande på nätet men här använde jag om jag minns rätt;

0,5-1 liter kantareller eller annan svamp
2 charlottenlökar (steks med kantarellerna)
(salt peppar)

Till "ostmassan"
1 ägg
150g feta ost (eller cheddar)
ca 2 dl spenat
2msk ströbröd
(salt, peppar)

Rulla ut ett pkt smördeg och fördela ostmassan jämnt, lägg på stekta kantareller m lök. Rulla ihop, pensla med en äggula och strö på kummin/valmofrön. 30 min i 175 grader.