Vi försöker tänka ekonomiskt, så här en vecka innan löning.
Alla ingredienser hade vi i kyl och frys. Av smördeg, fetaost, fryst bladspenat och färska kantareller blev tack vare min mans uppfinningsrikedom en riktigt lyxig middag, på en torsdag, bara så där!
Grundreceptet snodde jag från ett liknande på nätet men här använde jag om jag minns rätt;
0,5-1 liter kantareller eller annan svamp 2 charlottenlökar (steks med kantarellerna) (salt peppar)
Till "ostmassan" 1 ägg 150g feta ost (eller cheddar) ca 2 dl spenat 2msk ströbröd (salt, peppar)
Rulla ut ett pkt smördeg och fördela ostmassan jämnt, lägg på stekta kantareller m lök. Rulla ihop, pensla med en äggula och strö på kummin/valmofrön. 30 min i 175 grader.
2 kommentarer:
Ser hur smaskigt ut som helst...
Grundreceptet snodde jag från ett liknande på nätet men här använde jag om jag minns rätt;
0,5-1 liter kantareller eller annan svamp
2 charlottenlökar (steks med kantarellerna)
(salt peppar)
Till "ostmassan"
1 ägg
150g feta ost (eller cheddar)
ca 2 dl spenat
2msk ströbröd
(salt, peppar)
Rulla ut ett pkt smördeg och fördela ostmassan jämnt, lägg på stekta kantareller m lök. Rulla ihop, pensla med en äggula och strö på kummin/valmofrön. 30 min i 175 grader.
Skicka en kommentar