måndag 31 maj 2010

Helgen i Funäsdalen

I torsdags morse styrde jag och en av mina bästa vänner Camilla kosan mot Funäsdalen. Vi lämnade Göteborg vid 10.30 och kom upp till vår bästa vän A-L vid 20:30 på kvällen. En lagom lång resa, alltså.... Men resan gick relativt fort och trots avsaknad av radio var det inte tyst många sekunder!

Torsdagkvällen bestod i en jättegod middag som A-L och Micke grillat och vi kom i säng vid 00-tiden. Tänk att få sova en hel natt ostört - förutom Camillas söta hund Zacco som gärna ville värma mina fötter. Vi vaknade på fredagen vid halv åtta, tog en kort promenad med hunden innan vi åt frukost, gick till affären och sen gick vi hem igen och sov middag. A-L kom hem vid 13 och då gav vi oss ut på en liten shoppingrunda i Funäsdalen. Fick tag på lite smått och gott till barnen, bland annat lite små födelsedagspresenter till en snart 5-årig flicka... A-L's otroligt goda tacopaj stod på bordet vid middagstid. Vi kollade en riktig tjejfilm som tyvärr inte riktigt höll mottet, men det var mysigt ändå. Somnade vid 01.

I lördags åkte vi över till Röros i Norge och på vägen dit höll vi på att köra på både älgar och renar - lagom spännande! Röros var en mycket mysig liten stad med stort utbud av shopping. Inte billigt, men fint! Vi besökte även Röros gruvmuseum (på utsidan bara, men ändå) och såg malmgruvan. Lördagkvällen bestod i en jättegod middag, det var Micke som stod för matlagningen och vi bjöds på en pastarätt med kräftstjärtar och räkor, som jag tog receptet på. Vi kollade schlagerfinalen och blev knäsvaga av Norges bidrag. Ingen utav oss kunde minnas Tysklands bidrag, så vi blev riktigt förvånade när hon gick och vann hela baletten. Men det var en rolig låt!

Vi åt frukost på söndagmorgonen, sedan åkte vi till Tännäs för att kolla in myskoxar, men där gick vi bet. Vi åkte dock upp till vindkraftverket på "höjden". Vi fick gissa hur högt det var, A-L gissade på 930, Camilla på 1020 och jag på 989. Jag vann, det var 993 meter över havet! :-) Uppe på bergstoppen kramade vi om varandra, tackade för en underbar helg och vi styrde hemåt igen. Klockan var 12 när vi lämnade Funäsdalen och vid 21 dumpade Camilla av mig hemma, det gick alltså mycket fortare hemåt...

Vi pratar redan om att åka upp igen, vi är ju rörande överrens om att vi är varandras balsam för själen...underbara vänner!!!



Ida, Zacco och Meja väntar på att få äta...


Meja

Ida väntar på rätt tillfälle...


Jag och A-L vid vattenfallet jag fotade henne och Micke vid i somras!

Mina bästa vänner!

Jag o Camilla

Röros


Zacco och Camilla kikar in...

Jag har lärt Camilla att vika servetter så de liknar en båt, eller operahuset i Sidney! :-)

Zacco och Micke

Ida, 14 år

Meja, 9 år



Det vackra huset vid sjön!!
Uppe på toppen!


Meja

Zacko, 2½ år

Längst upp!!

Renar är dumma djur, springer framför faran med öronen spetsade bakåt!


tisdag 25 maj 2010

Testpilot

Här är ett tips till alla fotointresserade!

Smartson söker fyra Testpilotsteam med två Testpiloter vardera till Canons nya systemkamera EOS 550D. Samtliga åtta Testpiloter utrustas med en kamera.

Om du blir uttagen som testpilot får du testa kameran kostnadsfritt i en månads tid. Du förbinder dig endast att svara på ett webbaserat frågeformulär samt skriva i egen blogg eller i gemensam blogg som Smartson skapar åt Testpiloterna. Efter genomfört test får Testpiloterna behålla kameran.

De kommer även att genomföra en tävling mellan Testpilotsteamen där Smartsons användare får rösta på bästa stillbild och videoklipp. Canon står för alla fraktkostnader. Anmälningstiden går ut den 30:e maj 2010.

söndag 23 maj 2010

Fullspäckat!

Det har varit en fullspäckad vecka. Torsdag och Fredag var jag ensam med barnen eftersom Anders var i Frankrike. I fredags blev vi hembjudna på middag av mina föräldrar och Hannah ville så gärna sova över och det fick hon ju såklart!

Igår var jag och hälsade på Anna-Karin i hennes nya lägenhet, hon flyttade in i påskas, men vi har haft fullt upp båda två, så det var först nu jag hade tid att komma och titta. Jättemysig lägenhet, mycket mer "Anna-Karin" än den förra, precis som en av hennes andra vänner sagt. :-)

Igår kväll åt vi årets första middag på altanen, vi grillade karré, majskolvar och haloumi och till det hade vi ugnsstekta rotsaker. Mumsigt! Och inte enda enda geting i sikte, kanske tack vare min getingfälla som jag köpte på Lisebergs Trädgårdsdagar?

Idag är det ridning på Clareberg, kalas för kompis Melvin och kalas för kusin Julia som står på schemat. Sa jag att vi har fullt upp?


Piraten Hannah äter lördagsfika på altanen...
(Vi glömde av lördagsgodiset!)

Min nya fina blomma, kommer inte ihåg vad den heter bara...

Ljushållare och getingfälla!

Hannah har gosedjursteater, hösten 2005.

Hannah har gosedjursteater, sommaren 2010.
:-)

tisdag 18 maj 2010

I husvagn på Daftö camping

Helgen som gick uppe i Strömstad var helt underbar, precis så härlig som jag hade önskat. Vädret var super (ingen stark sol, men varmt och skönt), barnen tyckte det var så spännande att sova och bo i husvagn och jag kunde verkligen koppla av. Barnen lekte hur mycket som helst uppe på det supercoola piratleklandet och Hannah fick en egen pirat-outfit som hon gått klädd i hela tiden sedan dess. :-)

I lördags kom Kerstin, Björn och Rasmus och fikade i husvagnen, Kerstin hade bakat kärleksmums. Jag och barnen åkte Daftö-tåget och sedan åkte vi hem till Kerstin och Björn för att ha en riktigt mysig kväll tillsammans med taco-middag, fika och lördagsgodis!

Jag kan verkligen rekommendera Daftö camping, vi har bott där två gånger tidigare. Första gången i tält när Hannah var 1 år och sedan på midsommarafton i stuga när Hannah var 2 och jag var gravid med Elias. Stugvistelsen fick vi gratis eftersom jag kom 2:a i en fototävling som Daftö camping arrangerade det året. 5-stjärnig camping som verkligen har ALLT!!



Vår första måltid i husvagnen. :-)

Elias flinar upp sig...

Skrämmer iväg pirater!

Den coola piratborgen!

Studsmatta är kul!


Mina älskade små gryn!



Hjälp, en pirat!

Elias och Hannah leker pirat!

Kerstin, Björn och Rasmus bjuder på fika i husvagnen. :-)

Daftötåget!

Rasmus satt och blev road på studsmattan!

Min älskade Elias!!

Koncentration krävs när man ska gå balansgång...

Gung i storgungan!

Rasmus & Björn

Min älskade Hannah!

Kusinerna!

Killarna

Låt mig hjälpa dig med mössan, Rasmus!

Ser du något?

Ja, jag ser DIG!


Världens sötaste pirat skymtades i helgen på Daftö camping!

Man blir trött, även när man är pirat...

Mys framför morgon-Bolibompa!


Pirat eller Hannah, det är frågan!

Kerstin, Rasmus & Björn säger hej då!
(Taget med mobilkameran)