söndag 20 juni 2010

Barnkalas med pirattema!

Idag var det dags för barnkalas! Anders och Elias åkte iväg hem till mina föräldrar för att låna några klappstolar samtidigt som jag och Hannah förberedde för gästerna som skulle komma kl 11. Det var pirattema i år och tanken var att Hannah skulle vara utklädd som pirat, vilket hon själv föreslagit, men när det kom till kritan vågade hon inte riktigt utan spelade på säkra kort med jeansshorts och sin "breakdance-tröja" som hon kallar det...

Strax innan 11 kom de första gästerna och Hannah samlade alla sina fina paket på bordet i vardagsrummet tills alla barnen hade kommit. Max mamma Anette stannade och supportade vid korvätning och var ett jättetrevligt sällskap! Hannah hade bestämt hur alla barnen skulle sitta och Max ville hon ha bredvid sig, likaså bästisen Melvin. Hon fick så fina presenter!

Av Edvin fick hon en insektshåv och en burk med ett förstoringsglas på toppen. Av Julia fick hon ett tennisspel med två rack. Max hade piratLEGO, Axel kom med Ninja Turtles-figurer, Emma gav Hannah en Blixten-hoppboll. Ludvig hade med sig ett "Fyra-i-rad"-spel, Magnus gav Hannah "Bakugan"-spel och Melvin kom med absoluta favoritpresenten - fotbollskläder!!

Anders fixade korv med bröd att äta till lunch, sedan var det lek både inomhus och utomhus en stund innan jag gjorde en riktigt smarrig marängsviss! Efter det var alla barnen ivriga att leta efter skatten, som Melvin och Edvin hittade i Hannah's Spiderman-hink! Hannah fick dela ut alla påsar och sedan samlades alla barnen i hennes säng för ett gruppfoto innan de flesta gick hem vid 13. Jag och Anders var riktigt oroliga över att det skulle bli ett kaos med 10 barn hemma, men så fel vi hade! Alla barnen skötte sig otroligt fint och den enda som lekte rövare var Elias, som alla de stora barnen hade fantastiskt roligt åt, vilket triggade honom att fortsätta med sitt bus.

Hannah har spenderat eftermiddagen på cykeln och även inomhus tillsammans med Julia. Till middag gjorde jag minipizzor med tomatsås, mozarellaost, lufttorkad skinka, svarta oliver och basilika. Jag bjöd in min klasskamrat Åsa som satt hemma själv och häckade när hennes man jobbade och vi hade en jättetrevlig stund innan det var dags att säga hej då och godnatt!

Hannah är jättenöjd med sin födelsedagshelg och är otroligt lycklig för alla sina presenter, tack alla som bidragit till hennes lyckade 5-årsfirande!













Inga kommentarer: