4 portioner
Tid: 30 minuter
Det här behöver du:
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g nötfärs
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 2 köttbuljongtärningar (eller 2 msk buljongpulver)
- 1 liter vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk hackad persilja
- 1 dl matyoghurt till servering
Så här gör du:
- Skala och skär morot, palsternacka och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
- Bryn nötfärs och vitlök i oljan i en kastrull/gryta. Tillsätt morot, palsternacka och lök och bryn ytterligare någon minut.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong och vatten. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns. Salta och peppra.
- Garnera med persilja och servera med yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar