4 portioner
- 500 g kycklingfilé
- 2 tsk torkad oregano
- ½ msk smör
- salt + svartpeppar
Sås
- 1 stor citron + till bulguren
- 2 dl matyoghurt
- 2 dl bulgur
- 1 grönsaksbuljongtärning
- ½ gurka
- 1 röd paprika
- 1 stor rödlök
- 2 avokador
- 2 persikor
- 1 kruka bladpersilja
- 2 msk olivolja
- 5 msk citronsaft
- Sätt ugnen på 200°.
- Krydda kycklingfiléerna med 2 tsk oregano, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Bryn filéerna runt om i 1 msk smör 3 minuter. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen 15-20 minuter. Skiva filéerna.
- Sås: Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv ner 1 tsk skal i yoghurten (spara citronen till bulguren) och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Bulgur: Koka bulguren med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i en sil.
- Skölj och skär gurka och paprika smått. Skala och finhacka löken. Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i mindre bitar. Finhacka persiljan.
- Blanda bulgur med grönsaker, avokado, persikor och persilja. Tillsätt 2 msk olja, pressa i 5 msk citronsaft och krydda med salt och peppar.
591 KCAL/portion
26 g fett, 41 g protein, 44 g kolhydrater
Recept ur LAGA LÄTT, Nummer 8, Augusti 2011.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar