- 50 gram cashewnötter
- 2 msk ananasjuice
- 2 tsk maizena
- 2 msk soja
- 1½ dl kycklingbuljong
- 2-3 kycklingfiléer, beroende på storlek
- 2 msk olja
- 175 gram broccolibuketter
- 1 strimlad röd paprika
- 4 ansade och fint strimlade salladslökar
1. Börja med att rosta nötterna 1-2 minuter i en torr stekpanna tills de blir gyllene och börjar dofta. Ta upp nötterna ur pannan och ställ dem åt sidan. Blanda ananasjuice, maizena, soja och buljong i en liten skål och ställ sedan åt sidan.
2. Skär kycklingfiléerna i jämnstora bitar. Hetta upp oljan i en stor wokpanna. Lägg i hälften av kycklingbitarna och woka 3-4 minuter. Ta upp kycklingen ur wokpannan och ställ åt sidan, bryn sedan resten av kycklingen på samma sätt och ställ även det åt sidan.
3. Lägg broccolibuketterna, paprikastrimlorna och salladslöken i pannan och bryn 5 minuter under omrörning. Blanda sedan ner kycklingbitarna och såsen. Låt sjuda 2 minuter. Tillsätt nötterna och värm upp ca 1 minut. Servera genast tillsammans med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar