lördag 5 september 2009

Kärleksmums


Smet:

  • 5 ägg
  • 7 dl socker
  • 250 gram smör
  • 3½ dl mjölk
  • 7½ dl vetemjöl
  • ½ dl vaniljsocker
  • 5 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao

Kräm:

  • 200 gram smör
  • 8 tsk mjöl
  • 8 tsk kakao
  • 8 msk socker
  • 4 dl mjölk

Gör så här:
Börja med smeten.
Sätt ugnen på 175°
Smält smöret. Tag en bunke och lägg i äggen och sockret, vispa poröst. Häll i snöret och mjölken i smeten, viska lite så allt blandas. Sist i med alla torrvaror (helst siktade), blanda försiktigt ned det i smeten. En långpanna passar alldeles utmärkt till denna kaka, det räcker att man täcker botten med smör/bakplåtspapper. In i ugnen andra steget nerifrån och grädda i ca 20-30 min.

(Här kan du förslagsvis ta en paus och ta en slickepott och smaka lite, precis som Elias gör!)

Blir den för brun på ovansidan så använd folie. Provstick gärna med en tandpetare, den ska vara torr.

Krämen påbörjas när det är ca 5 minuter kvar på kakan i ugnen, annars stelnar lätt krämen.
Börja med att smälta smöret i kastrull, tag av från plattan och häll i socker och kakao, vispa. I med mjölet, rör om så det inte blir några klumpar. Sist i med mjölken, sätt kastrullen på plattan igen och koka upp, var noga med att röra om för den kan gärna sätta sig i botten. När krämen tjockat till sig lite häller du den över kakan. Låt krämen stelna lite, sen kan du strö över kokos eller låta bli!





1 kommentar:

1906 kvm sa...

Mina favoriter! Så gott!